Атлантическият съвет на България призова главния прокурор, МВР и ДАНС

...
Атлантическият съвет на България призова главния прокурор, МВР и ДАНС
Коментари Харесай

АСБ: Русофили заплашват кандидата за ЕП Александър Йорданов

Атлантическият съвет на България прикани основния прокурор, Министерство на вътрешните работи и ДАНС да реагират по отношение на отправени закани против претендента за евродепутат Александър Йорданов.

На 16 април той ще показа в Добрич книгата си " Патриотични уроци ", в която развенчава легенди от най-близката ни история. Във връзка със събитието против него са отправени закани от русофилите, които преди месец се пробваха да осуетят представянето на книгата на Иво Инджев " Измамата " Сан Стефано " в добруджанския град.

" Тук не е Москва и Русия! Тук е България, а тя е НАТО и Европейски Съюз! Напомняме, че господин Александър Йорданов е измежду малцината оповестени до момента претенденти за европейския парламент, които са поредни антикомунисти, българофили, евроатлантици, отстояващи националните ползи от домогванията на Русия. " - се споделя в позиция на АСБ, оповестена на Facebook страницата на организацията.

От Атлантическия съвет показват, че в случай че при представянето на книгата на Иво Инджев подразделението на Министерство на вътрешните работи в Добрич е било ненадейно, в този момент няма сходно опрощение - седмица преди събитието съответни лица и политическа организация приканват за разпра и линч на политик, отстояващ българския народен интерес.

" Очакваме бърза и съответна реакция от държавните институции на Република България! Надяваме се, че ще бъдем навреме известени за подхванатите превантивни и следващи ограничения за търсене на наказателна отговорност на причинителите на тези незаконни действия, които имаме вяра, че бързо ще бъдат открити. " - приканват от АСБ.

Сайтът faktor.bg заяви, че заканите против Александър Йорданов са отправени от партия " Възраждане " на Костадин Костадинов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР