Атлантическият съвет на България изготви тест за партиите и техните

...
Атлантическият съвет на България изготви тест за партиите и техните
Коментари Харесай

Атлантици с 10 въпроса - тест към бъдещите кметове

Атлантическият съвет на България изготви тест за партиите и техните претенденти за кметове и общински съветници. Аргументите им са, че постоянно при тези номинации задкулисието и мафията взимат връх, пробутвайки незнайни, съмнителни лица, които предават ползите на гласоподавателите си, а партиите безмълвно се отдръпват, наблюдавайки следващия неуспех.

Поставяйки 10 въпроса към бъдещите претенденти, атлантиците чакат почтени и почтени отговори, с цел да могат жителите да създадат осведомен избор.

Вижте цялостния текст на позицията си Атлантическият съвет на България:

ТЕСТ ЗА ПАРТИИТЕ И КАНДИДАТИТЕ ЗА КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ

БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ИМАТ ПРАВО НА ИНФОРМИРАН ИЗБОР

Предстои в околните седмици партиите и обединенията да разгласят претендентите си за кметове и общински съветници. Често при тези номинации задкулисието и мафията взимат връх, пробутвайки незнайни, съмнителни лица, които предават ползите на гласоподавателите си, а партиите безмълвно се отдръпват, наблюдавайки следващия неуспех. Примерите в близката ни история са безчет, а излъгани и подведени постоянно са жителите.

Българските жители имат право на осведомен избор.

Кандидатите, които постоянно ни се оферират може да се доста положителни експерти, специалисти с дипломи и документи, трофеи, сполучливи в своята сфера. Но значима е цялата им ценностна система и светоглед, както и позициите им по основни тематики за света и България, които ще бъдат и след години мерило за добродетелност, човечност и народна власт.
Воден от това схващане Атлантическият съвет на България слага пред партиите и претендентите за кметове и общински съветници 10 значими въпроса, които могат да бъдат правилен ориентир в бурното политическо море от пристрастености, ползи и полезности:

1. Трябва ли България да скъса с вековните съветски зависимости?

2. Трябва ли България да бъде неизменим и предан член на Европейски Съюз и НАТО?

3. Осъждате ли комунистическия режим и репресивния му уред Държавна сигурност като незаконен и античовешки?

4. Трябва ли българската история да бъде изчистена от тоталитарни, русофилски и съветофилски легенди, неистини и митове?

5. Трябва ли тоталитарните монументи и знаци да бъдат отстранени от публични места, а градовете, улиците, площадите и публичните институции да носят имената на потвърдени български герои и родолюбци, а не на терористи, национални предатели и българомразци?

6. Европейски, балкански или евразийски са българските полезности?

7. Трябва ли да бъдат неразрешени всички проруски партии, организации, уеб сайтове, обществени групи и страници, до момента в който Русия не се реформира и трансформира в демократична страна?

8. Осъждате ли путинова Русия като страна подпалвач на войни, терорист и всеобщ палач?

9. Трябва ли България да дава безусловно военно-техническа помощ за Украйна, до момента в който не спре войната?

10. Подкрепяте ли основаването и прилаганото на Закон за лустрация срещу корупцията?

Атлантическият съвет на България и жителите чакат открити и почтени отговори, от почтени и свободни претенденти, които не се крият зад непознати ползи и сделки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР