Атланта Хоукс назначи бившия старши треньор на Юта Джаз Куин

...
Атланта Хоукс назначи бившия старши треньор на Юта Джаз Куин
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Атланта Хоукс има нов треньор

Атланта Хоукс назначи някогашния старши треньор на Юта Джаз Куин Снайдър за заместител на уволнения ментор Нейт Макмилън, оповестиха от пресслужбата на отбора от НБА.

Снайдър, който бе треньор на Джаз от 2014 до сезон 2021-22, извеждайки ги до шест участия в плейофите, бе помощник в Атланта под управлението на тогавашния треньор Майк Буденхолзър през 2013-14. Той показа в изказването на тима, че е „ разчувствуван да се завърне назад в Атланта “.

Хоукс уволниха Макмилън във вторник, като генералният управител на „ ястребите “ Ландри Фийлдс съобщи, че клубът е почувствал, че е време за „ нов глас, който да поведе пътя “. Атланта бе с баланс 29-30 по това време и завоюва оттогава-насам двата си мача при краткотрайния ментор Джо Прънти, който бе асистент на Макмилън. Параметрите по договорката за Снайдър не бяха оповестени, само че съгласно ESPN той се е съгласил на петгодишен договор и може да дебютира на скамейката най-рано във вторник, когато Хоукс одобряват Вашингтон Уизардс.

„ От първия ни диалог стана ясно, че Куин има всички характерности, които търсим за нашия нов старши треньор. Той има както необикновено баскетболно, по този начин и прочувствено IQ, като споделяме едни и същи съществени полезности и баскетболни философии за това да имаме почтена връзка и съдействие с играчите, необикновено внимание върху детайлите и слагането на голям акцент върху развиването на баскетболисти “, сподели Фийлдс.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР