Атина реагира на последните твърдения на турския външен министър Мевлют

...
Атина реагира на последните твърдения на турския външен министър Мевлют
Коментари Харесай

Гърция: Няма да бъдем въвлечени в ялова конфронтация с Турция

Атина реагира на последните изказвания на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който в понеделник упрекна Гърция , че се стреми да събере интернационална поддръжка против страната му, оповестява " Катимерини ".

Дипломатически източници, представени от държавната телевизия ERT, обявиха, че Гърция " няма да бъде въвлечена в ялова борба " с Турция .

" Ние отговорихме на неоснователните изказвания на Турция с карти и писма. Атина дава отговор умерено и с доказателства ", споделиха същите източници.
 Ердоган прикани Гърция да се опомни, вместо да мечтае
Ердоган прикани Гърция да се опомни, вместо да мечтае

Атина да спре да въоръжава острови с невоенен статут, настоя турският президент

По време на визитата си в отделилата се страна в Северен Кипър, която е приета единствено от Турция, Чавушоглу упрекна гръцките управляващи, че " мрънкат " пред интернационалната общественост поради двустранни разногласия и че незаслужено упрекват страната му, че се готви да нападна Гърция .

Той също по този начин повтори турските апели за решение за две страни на етнически разделения остров. " Две страни, които съществуват един до друг, могат да си сътрудничат по всевъзможен вероятен метод ", сподели Чавушоглу след диалози с представители на кипърските турци в окупирания от Турция север в понеделник.

" Ако страната на кипърските гърци откровено желае да третира кипърските турци като равни, тогава тя ще признае политическия им суверенитет и ние ще си сътрудничим ", сподели той.

Призивите на Турция за решение за две страни на средиземноморския остров са в нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации и са отхвърлени от Кипър, Гърция, Европейския съюз и Съединените щати.

 Възможна ли е война сред Гърция и Турция?
Възможна ли е война сред Гърция и Турция?

Изразните средства на Турция за неустановеност наподобяват тези на Русия при започване на войната с Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР