Атина. Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис прие в събота държавния

...
Атина. Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис прие в събота държавния
Коментари Харесай

ANA-MPA: Гръцкият премиер призова за американска намеса срещу провокативната позиция на Турция

Атина. Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис одобри в събота държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в имението Максимос, предава гръцката осведомителна организация ANA-MPA .
Приветствайки Помпео, Мицотакис изиска помощта на Съединени американски щати в оправянето с турските провокации против Кипър и Гърция. " Последните действия на Турция нарушават правата и суверенитета на Кипър ", съобщи гръцкият министър председател и добави, че Съединени американски щати са заинтригувани от района и единственото, което Кипър желае, е спазването на интернационалното право.
Мицотакис се базира на крайната изразителност на Анкара, отбелязвайки, че интензивността на Турция не подхожда на интернационалното право и на добросъседските връзки.
По отношение на съдействието в бранша на защитата Мицотакис означи, че то може да бъде взаимно потребно, изключително за стабилността и сигурността в региона.
Той също по този начин приказва за интереса на американските компании за вложения в Гърция, като уточни вложенията на Pfizzer, Cisco, Onyx в корабостроителниците в Сирос и индиректно EXXON, който се интересува от взаимни предприятия в проучванията на въглеводородите в региона остров Крит. Гръцкият министър председател означи и съдействието в региона на туризма, както и стипендиите за гръцки студенти, стратегиите за продан и „ премахването “ на визите за гръцките жители.
Мицотакис добави още, че е на разположение съдействие и в енергийния бранш, изключително с доставките на полутечен газ и изследванията за въглеводороди.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР