Атина. Националният ваксинационен съвет на Гърция одобри поставянето на четвърта

...
Атина. Националният ваксинационен съвет на Гърция одобри поставянето на четвърта
Коментари Харесай

Kathimerini: В Гърция започват поставянето на четвърти дози на рисковите групи

Атина. Националният имунизационен съвет на Гърция утвърди слагането на четвърта доза от препаратите против Covid-19 на хора с отслабен имунитет, оповестява Kathimerini . Експертите взеха решение, че тази група ще може да получи четвърта игла 3-6 месеца след третата.

Решението се отнася за пациенти с хематологични и онкологични болести, които се лекуват, хора, приемащи имуносупресивни медикаменти, реципиенти на трансплантация и пациенти с ревматични болести или бъбречна непълнота.

В момента и с актуалните епидемиологични данни, използването на четвърта доза на елементарните хора към момента не е на дневен ред.

Председателят на Националния имунизационен комитет Мария Теодориду цитира скорошен отчет на Съвместния комитет по имунизация и имунизация на Обединеното кралство, който прегледа всички данни и заключи, че третата доза предлага доста добра отбрана против съществено заболяване. Приоритет, сподели тя, се дава на третата доза имунизация от всички страни, в това число Съединени американски щати. Прилагането на четвъртата доза е нещо за бъдещето и зависи както от епидемиологични, по този начин и от клинични данни, означи тя.

Междувременно разпространяването о на разновидността Омикрон в Гърция наподобява се „ забави “, съгласно здравните управляващи във вторник, които потвърдиха 32 694 нови случая при общо 583 206 теста (положителност 5,6%).

Новите смъртни случаи на пациенти с Covid-19 доближиха 80, до момента в който броят на пациентите, лекувани посредством интубация, е 640.

Приетите в болница нови пациенти са 497. Според Националната организация за публично здраве (EODY), времето за хоспитализация на пациентите, инфектирани с Омикрон, е пет дни. Нещо повече, 50% от постъпилите в болница са свързани с Омикрон. Останалите 50% от пациентите са инфектирани с разновидността „ делта “, който, макар че наподобява, че се отдръпва, към момента предизвиква доста хоспитализации.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР