Атина. Министърът на финансите на Гърция Христос Стайкурас повтори в

...
Атина. Министърът на финансите на Гърция Христос Стайкурас повтори в
Коментари Харесай

Финансовият министър на Гърция: Няма да има нов локдаун

Атина. Министърът на финансите на Гърция Христос Стайкурас повтори в петък, че държавното управление няма да наложи нов локдаун и че паричните запаси на страната са сигурни и задоволителни за посрещане на всевъзможни вероятни рецесии, цитира думите му гръцката национална осведомителна организация ANA-MPA .

„ Ще поддържаме обществото толкоз дълго, колкото е належащо и през 2022 година, както на фронта на пандемията, по този начин и по отношение на енергийната рецесия “, сподели министърът пред радио SKAI.

Стайкурас означи, че държавното управление ще изплати 43,3 милиарда евро за обществени помощи от 2020 до 2022 година и акцентира, че парите, заети от страната, са получени при доста преференциални условия.

Той добави, че първичният недостиг на държавния бюджет ще доближи 7% от Брутният вътрешен продукт, или 13 милиарда евро, тази година, до момента в който общественият дълг на страната ще доближи 200% от Брутният вътрешен продукт или 350 милиарда евро.

Стаикурас сподели, че чака Европа да стартира фискална промяна през 2022 година, без ограничения за строги икономии, а посредством стопански напредък и че фискалните правила ще влязат в действие от 2023 година

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР