Атина. Гръцкият спортен министър Лефтерис Авгенакис изпрати жалба до председателя

...
Атина. Гръцкият спортен министър Лефтерис Авгенакис изпрати жалба до председателя
Коментари Харесай

Kathimerini: Гърция протестира срещу екипите на македонските футболисти на Евро 2020

Атина. Гръцкият състезателен министър Лефтерис Авгенакис изпрати тъжба до ръководителя на Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА) Александър Чеферин поради името, употребявано от Северна Македония в първата й поява на Евро 2020, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini .

Авгенакис изрази възражението на Атина против емблемата FFM (за Футболната федерация на Македония) върху фланелката на националния тим, като съобщи, че въпреки че договорката за името, подписана с Гърция през 2018 година, не планува ясни правила за потреблението на съкращения, само че нормалната процедура е потреблението на съкращения на интернационално приетото име на страната, в този случай Република Северна Македония.

Гръцкият министър съобщи, че страната може да демонстрира името си като NM или RNM, само че не и FFM, което не съдържа наименованието, контрактувано според Преспанското съглашение.

Той също по този начин изиска УЕФА да прегледа името на футболната асоциация на страната, Футболна федерация на Македония, като сподели, че това е в несъгласие със съглашението за името.

Гръцкият външен министър Никос Дендиас също е изпратил сходно писмо до своя сътрудник в Северна Македония.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР