Атина. Гърците ще могат да изтеглят цифрова версия на пълната

...
Атина. Гърците ще могат да изтеглят цифрова версия на пълната
Коментари Харесай

Kathimerini: Гърция ще въведе пълна дигитализация на документите за самоличност

Атина. Гърците ще могат да изтеглят цифрова версия на цялостната персонална карта и шофьорската си брошура на мобилните си телефони до идващия Великден, разкри министърът на цифровото ръководство на Гърция Кириакос Пиеракакис, представен от електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini .

„ Целим по-голямата част от тази работа да бъде подготвена в края на първото тримесечие на 2022 година, сигурно преди Великден ще имаме тези промени във връзка с новата персонална карта... и във връзка с шофьорската брошура “, той сподели пред телевизия Skai.

Понастоящем хората могат да изтеглят част от персоналната си карта на телефона си, с цел да улеснят инспекцията на самоличността на притежателя на документ за имунизация. Новата услуга ще разреши на жителите да употребяват своя дигитален идентификационен номер при всяко взаимодействие с страната или институция, изискваща идентификация.

Пиеракакис също по този начин сподели, че частичният дигитален идентификатор е бил изтеглен 608 000 пъти през последните 48 часа.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР