Атентаторът самоубиец, който се взриви по време на концерт на

...
Атентаторът самоубиец, който се взриви по време на концерт на
Коментари Харесай

Скандално разкрития: Самоубиецът, който оплиска концерта на Ариана Гранде с детска кръв, бил спасен от Либия от британски военен кораб

Атентаторът самоубиец, който се взриви по време на концерт на Ариана Гранде в британския град Манчестър и умъртви 22 души, множеството от които деца, е бил избавен от войната в Либия от транспортен съд на Британските военноморски сили. Три години преди атентата, когато е бил на 19 години, Салман Абеди е евакуиран от либийската столица Триполи с кораба „ Ентърпрайс ”, оповестява Би Би Си, съобщи Блиц.

 
Салман Абеди е качен на кораба дружно с по-малкия си брат Хашем и 100 английски жители. Корабът ги отвел до Малта, откъдето били трансферирани с полет във Англия.
 
В изказване представителят на английското държавно управление показва: „ По време на влошаващата се обстановка с сигурността в Либия през 2014 година чиновници на граничната полиция са били изпратени да изтеглят английски жители и техни доближени ”. Тогава британците са приканени да изоставен страната поради ескалацията на насилието в Триполи.
 
Абеди е бил следен, когато е пътувал за Либия, само че месеци преди евакуацията казусът му бил затворен.
 
Едва по-късно станало ясно, че Абеди още веднъж е пътувал до Либия – единствено три седмици преди терористичното нахлуване в Манчестър.
 
Причината да завърши следенето на Абеди била фактът, че той е израснал в Манчестър, а родителите му се бегълци от режима на Кадафи. Баща му Рамадан се върнал в Либия през 2011, откакто бунтовниците смъкнаха държавното управление. Жена му отишла при него през 2017 година. По-малкият брат – Хашем, сега лежи в либийски затвор, макар че английското държавно управление изиска екстрадицията му, с цел да проверява присъединяване му в кървавото нахлуване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР