Атентатор самоубиец задейства експлозивите си в северозападната част на Сирия

...
Атентатор самоубиец задейства експлозивите си в северозападната част на Сирия
Коментари Харесай

Атентатор камикадзе взриви лидер на групировка, свързана с Ал Кайда

Атентатор самоубиец задейства експлозивите си в северозападната част на Сирия късно вечерта в четвъртък, като умъртви съоснователя на главната обвързвана с " Ал Кайда " формация в страната, която управлява огромна част от северозападната част, заяви Асошийтед прес.

Някои деятели оспориха източника на детонацията, като вместо това обявиха, че отдалечено взривена бомба е умъртвила Абу Мария ал Кахтани, чието същинско име е Майсара ал Джубури. Ал Кахтани е съосновател на " Фронта Нусра " в Сирия - войнствена формация, която по-късно се преименува на " Хаят Тахрир аш Шам " и твърди, че е прекъснала връзките си с " Ал Кайда ".

Според основания във Англия Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида, който разполага с мрежа от деятели на терен, атентаторът е влезнал късно вечерта в къщата за посетители на Ал Кахтани в град Сармада в провинция Идлиб и е детонирал експлозивите си, оповестява Българска телеграфна агенция.

Малкият анклав в северозападната част на Сирия е последната територия, следена от бунтовниците, напомня АП. " Хаят Тахрир аш Шам " управлява северозападната провинция Идлиб, до момента в който подкрепяните от Турция опозиционни групи управляват северната провинция Алепо.

Повечето от 4,5 млн. души, живеещи в провинциите Идлиб и Алепо, разчитат на филантропична помощ, с цел да оцелеят, а съвсем половината от тях живеят в лагери за разселени лица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР