„Атентатите на 11 септември бяха важно стъпало към членството ни

...
„Атентатите на 11 септември бяха важно стъпало към членството ни
Коментари Харесай

Паси: Атентатите на 11 септември бяха важно стъпало към членството ни в НАТО

„ Атентатите на 11 септември бяха значимо ходило към участието ни в НАТО “, съобщи някогашният външен министър на България Соломон Паси в специфичното студио на bTV Новините, отдадени на годишнината офанзивите, трансформирали света.

По това време Паси е в Брюксел и по думите му фрагменти на английските служби са били сюрпризирани от случилото се, а това значи, че и Централно разузнавателно управление на САЩ не са знаели за нападенията. Тогава България предлага помощ и летището в Сарафово за американските полети към Афганистан, описа Паси.
Снимка: btvnovinite.bg
По думите му това е асъдействало за приемането на България в Алианса, само че в случай че беше при започване на 90-те години, тогава същата роля е щяло да изиграе нашето присъединяване в Първата война в Залива, а в случай че беше в края на десетилетието щеше да се вземе поради нашето присъединяване в интервенцията против ръководената от Милошевич Югославия.

През 2001 година бяха „ напълно разнообразни времена, към момента имаше еуфория след рухването на комунизма, даже Путин искаше Русия да влезе в НАТО, споделя Паси.

По думите му офанзивите са „ обединили всички – руснаци и китайци, всички мислеха, че можем да се разберем “.

„ Всяка война е избежна, въпросът е какво печелиш, като я избегнеш “, съобщи някогашният външен министър във връзка военните акции на западните страни в Ирак и Афганистан.
Снимка: btvnovinite.bg
Според него при нашествието в Ирак са употребявани „ неверни и погрешни причини за реализиране на вярна цел – свалянето Саддам Хюсеин “.

Сега обаче би трябвало да приказваме за бъдещите закани и да предвиждаме кой ще е идващият гнет, а минимум под надзор е биотероризмът и пандемията го е потвърдила, счита Паси.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР