Атанас Кабов е един от най-талантливите юноши на Левски, които

...
Атанас Кабов е един от най-талантливите юноши на Левски, които
Коментари Харесай

Атанас Кабов пред Efirbet: Левски да се огледа за левскари, които играят в други отбори

Атанас Кабов е един от най-талантливите юноши на Левски, които през последните години не съумяха да се наложат в родния си клуб. След като бе част от Царско село, Славия и Витоша в елита, в този момент крилото е измежду водачите на Септември. Тим, в който постановат млади българи и развиват качествата им.

В изявление за 22-годишният Атанас Кабов разкрива какво желае да реализира със Септември и във футбола, дали е афектиран на Левски и дали би приел оферта от ЦСКА. 

Г-н Кабов, цели девет футболисти напуснаха Вашия тим. Какъв Септември ще забележим през новия сезон във Втора лига?

Мисля, че ще успеем да компенсираме неналичието на напусналите с отборна игра, както и с новите попълнения, които пристигнаха. Направихме пълноценна лятна подготовка и разполагаме със стабилен състав за втория ешелон. Със сигурност Септември още веднъж ще е среди водещите в групата.

Поставено ли ви е цел да се завърнете в елита?

Не, само че всички футболисти, множеството от които млади, желаеме да побеждаваме и да развиваме качествата си. През предишния сезон също нямахме за цел да се върнем при майсторите, само че видяхте, че играхме бараж за елита и странични фактори не ни разрешиха да го спечелим.

Кои ще ви бъдат съперници за едно от първите три места, даващи право на директна елитна промоция?

Изпадналите от елита Етър и Монтана несъмнено ще желаят да се завърнат незабавно при майсторите. Хебър и Миньор Перник също ще ни бъдат съперници. Но ние не се тормозим от никой, тъй като разполагаме с добър тим и колектив, и знаем, че резултатите и класирането на Септември ще зависят напълно от самите нас, от това по какъв начин ще играем и дали ще успеем да поддържаме непрекъснато положително игрово равнище.

Коя е силата на Септември?

Силата му е в младите и перспективни играчи, които горят от предпочитание за върхови изяви. Също и в построената конструкция и клубна организация, съществуването на добър стадион и база. Мисля, че това, което прави Септември – да дава самоуверено път на младите, да ги постанова и да развива качествата им, е образец за другите наши клубове кой е верният път за правене на футбол.  

Ако би трябвало да сравните Септември с тимовете от елита, какво бихте споделили?

Виждайки кои са елитните клубове и по какъв начин се показват, в случай че Септември играеше при майсторите, щеше да е в златната среда.

А каква е разликата сред футбола в Първа и Втора лига?

Разбира се, че в Първа лига е надалеч по-качествен, най-много поради няколко клуба. Има и стойностни чужденци, които подвигат качеството. Не всички са такива, само че ги има, най-вече във водещите клубове. От друга страна, обаче това да се притеглят безусловно чужденци, стопира развиването на перспективните българи.

Имате ли спогодба със притежателя на Септември да Ви пусне без пари, в случай че получите оферта от по-голям клуб в хода на шампионата?

Доколкото съм осведомен, той желае да ме продаде против избрана сума.

В по-силен български клуб ли желаете да продължите или непосредствено да излезете зад граница?

Вижте, пред мен не стои непременно да изляза в чужбина. Смятам, че е по-редно първо да се потвърдя в по-силен тим в България и след това, в случай че ми е писано, вероятно да мина в непознат клуб, в случай че офертата удовлетворява по едно и също време мен и моя отбор.

Г-н Кабов, родният Ви Левски пое по нов път, като залага главно на свои фрагменти и свои юноши. Съжалявате ли, че не сте част от този план?

И да скърбя, нищо не мога да се трансформира, нито да върна нещата обратно.  

Защо не успяхте да се наложите на „ Герена “?

Когато се върнах в Левски от отбор, където бях чартърен, се случи по този начин, че запорираха сметките на притежателя на клуба и трябваше да играят други футболисти на моя пост. После пък, като пристигна Наско Сираков, имах диалог с него и Тити Папазов. Беше ми казано, че треньорът Георги Тодоров няма да разчита постоянно на мен. Прецених, че млад състезател, който желае да се развива, не е редно да стои на пейката и прекосих в Славия.

Обиден ли сте на Левски?

Не съм. Това е тяхна преценка и моментно решение. Аз постоянно ще си остана левскар.

Има ли левскари с качества, които сега са в други тимове, само че могат да оказват помощ на родния си Левски в сложния миг, в случай че ги потърси?

Има, и те на са малко. Но всичко е въпрос на избор, на преценка. Ако в Левски, обаче и отсега нататък ще разчитат на свои юноши, могат да наблюдават изявите на такива, които в този момент са в други тимове в елита, Втора лига и чужбина. Не споделям, че всички ще се върнат, само че повярвайте, има кадърни „ сини “ момчета, които по една или друга причина до този миг не са получили късмет да се потвърдят със синия екип.

Бихте ли приели оферта от ЦСКА?

Във футбола в никакъв случай не би трябвало да казваш в никакъв случай. Много левскари са обличали екипа на ЦСКА, а и противоположното се е случвало. По света също има такива образец. Най-пресният е от това лято – договорът на Чалханоглу с Милан изтече, и той мина във безконечния зложелател Интер.

С Ясен Петров отпред вратите на националния тим са необятно отворени за младите. Мечтаете ли един ден да сте част от държавния ни отбор?

Няма млад състезател, който да не мечтае за това. Няма по-голяма горделивост за един футболист да пази достойнството на родината си. Аз съм минал през всички обединения на националните тимове и за мен ще е сбъдната фантазия да стигна и до представителния отбор на България. Но това зависи единствено от мен, би трябвало да покажа на терена, че го заслужавам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР