Атанас Атанасов изброи случаите, при които би си подал оставката"Не

...
Атанас Атанасов изброи случаите, при които би си подал оставката"Не
Коментари Харесай

Министърът на културата: Проф. Кадинов си подаде оставката, защото аз му я поисках

Атанас Атанасов изброи случаите, при които би си подал оставката

"Не съм осведомен с доводите, които проф. Кадинов е изложил. Там е пропуснато, че той си подаде оставката, тъй като аз му я желаех. Имахме огромно разминаване сред ритъм за работа, конкретика, проблемите, които виждаме ", сподели министърът на културата Атанас Атанасов в изявление пред.

Миналата седмица неговият заместител Бойко Кадинов подаде оставка. Това решение обаче е пристигнало откакто по този начин е изискал Атанасов.

"Очаквах доста по-решителни и навременни дейности. Радвам се, че се съгласи и си подаде оставката, разделихме се напълно колегиално. Благодаря му за свършената работа дотук ", сподели още Атанасов.

На мястото на проф. Кадинов към момента няма определен заместител. Атанасов сподели, че няма да изиска оставката и на другия си заместител - Весела Кондакова, за която имаше издигнат сигнал за спор на ползи и корупция.

"Подхождам постоянно доброжелателно и с доверие, всеки стартира да работи с заем на доверие, само че той не е неизчерпателен. Когато имам задоволително образци, го отдръпвам. До този миг не виждам причина да се колебая ", сподели той.

Културният министър разяснява и средносрочната прогноза, която планува бюджетът да падне от 0,6 до 0,4% до 2024 година

"Бих желал да успокоя хората. Разговаряхме с министерството на финансите. Тази прогноза е базова, тригодишна, не залага никакви политики. Тя се разгласява в този момент, тъй като има такова такова законово условие, срокът е до 25 април и би трябвало да бъде оповестена наложително. Бюджетната процедура е разграничена на 3 елементи. Няма място за суматоха, това е напълно официално ", сподели Атанасов.

След настояването на актьорите за увеличение на заплатите културният министър сподели, че това не зависи напълно от Министерството на културата. "Има браншови трудов контракт, не мога с магическа пръчка, през днешния ден да подпиша и заплатите да са два пъти по-големи. Това е част от нашите цели. Това също ще идва с някакъв тип промяна. Възнаграждения и заплати ще идва с промени ", сподели Атанасов.

Културният министър разяснява и настояването на неговата оставка. "Бих си подал оставката, в случай че наруша закона, в случай че министър председателят ми я изиска, в случай че изгубя доверието на нашата организация. Не съм направил нищо нелегално ", сподели Атанасов. "Всеки има правото да желае оставка, по тази причина сме народна власт. Но хората желаеха смяна, сега виждат нещо друго. Не съм желал да обидя никого, в случай че това е грешката ми в министерството, съм подготвен да я приема ", добави още културният министър.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР