Атанас Атанасов и Цецка Бачкова са кандидатите до момента за

...
Атанас Атанасов и Цецка Бачкова са кандидатите до момента за
Коментари Харесай

Атанас Атанасов и Цецка Бачкова са кандидатите за председател на ДСБ


Атанас Атанасов и Цецка Бачкова са претендентите досега за ръководител на „ Демократи за мощна България “. Националното заседание на партията ще избира ново управление на 12 февруари в София. Уставът разрешава кандидатури да има и в последния миг на самия конгрес.

Зам.-председателят на партията и евродепутат Радан Кънев се отхвърля от конкуренцията за лидерското място. „ В последна сметка, след много размисъл, взех решение да не се кандидатирам за ръководител на „ Демократи за мощна България " на Националното заседание идната седмица.

Далеч по-важно - при никакви условия няма да се трансформира в участник в развой, който да заплаши единството на партията ДСБ или на обединяването Демократична България, или да бъда спирачка пред засилената консолидация на обединението ", написа той във Фейсбук.

Цецка Бачкова, зам.-председател на ДСБ, ще взе участие в лидерската конкуренция. „ Аз се кандидатирам за ръководител на партията, тъй като желая ДСБ да заеме още веднъж своето почтено място на политическата карта на България и Европа и имам вяра, че мога да вдъхновя и управлявам екипа, с който да вървим дружно по този път ", написа в претекстовете си тя.

Подкрепа от съидейници за нов председателски мандат изиска предходната седмица и актуалният водач Атанас Атанасов. „ Искам поддръжка, с цел да работя уверено за отстояване идеите на ДСБ, одобряване на нова политическа просвета в партията, опазване на идентичността ни и създаване на идващото потомство политици. Нека дружно създадем България мощна! ", написа той на страницата си във Фейсбук.

Снимка: БГНЕС
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР