Аталанта спря победната серия на Ювентус и двата отбора завършиха

...
Аталанта спря победната серия на Ювентус и двата отбора завършиха
Коментари Харесай

Аталанта спря Юве в мач с много полемики

Аталанта спря победната серия на Ювентус и двата тима приключиха 2:2 в мача от седмия кръг на Серия А, който се игра на стадион „ Атлети Адзури д‘Италия “ в Бергамо. По този метод „ бианконерите “ към този момент изостават на две точки от водача Наполи. Воденият от Масимилиано Алегри тим пропиля задатък от два гола, с цел да загуби първи точки през сезона.

Мачът ще се запомни с доста противоречивото съдийство на основния съдия Антонио Дамато, който бе на път да признае гол за Ювентус, преди който Щефан Лихщайнер извърши нарушавания, а по-късно свири извънредно противоречива дузпа за „ бианконерите “.

Гонсало Игуаин получи отличен пас в 15-та минута в наказателното поле на Аталанта и стреля, само че Етрит Бериша избави.

Ювентус поведе в 21-та минута, когато Блез Матюиди стреля от дъгата на наказателното поле на Аталанта, а Бериша не реагира добре и мазета топката в краката на Фернандо Бернардески, който от близко не пропусна да вкара.

Ювентус удвои своята преднина в 24-та минута, когато Бернардески подаде към Игуаин, който проби в наказателното поле на домакините и от близко простреля Бериша.

Аталанта съумя бързо да върне едно попадение в 31-та минута. Алехандро Гомес стреля от фаул, а Джанлуиджи Буфон не се намеси добре и избитата топка попадна в краката на Матиа Калдара, който не пропусна да вкара.

Ясми Куртич стреля рисково с глава в 34-та минута, само че настрана от десния дирек на вратата на Буфон.

Гонсало Игуаин насочи прекрасен удар в 55-та минута, само че над напречната греда в навън.

Ювентус вкара гол в 57-та минута, който след преразглеждане от системата за видеоповторения не бе зачетен. Щефан Лихщайнер удар в лицето Алехандро Гомес, само че играта продължи, защото съдията Антонио Дамато в началото не видя разигралата се обстановка. Пауло Дибала центрира в наказателното поле на Аталанта, където Марио Манджукич засече топката с глава и я изпрати във вратата на Бериша. Съдията преразгледа обстановката и не зачете попадението, а сподели жълт картон за нарушаването на Лихщайнер против Гомес.

Аталанта съумя да изравни резултата в 67-та минута, когато Алехандро Гомес центрира в наказателното поле на Ювентус, където Брайън Кристанте засече топката с глава и я изпрати във вратата на Буфон.

Пауло Дибала стреля от фаул в 82-та минута, а съдията Дамато свири дузпа за Ювентус, защото реши, че Андреа Петаня е играл с ръка. Повторенията доста ясно демонстрираха, че Петаня не играе с ръка, само че арбитърът преразгледа обстановката и остана на мнението, че би трябвало да отсъди дузпа за „ бианконерите “. Пауло Дибала пропусна дузпата в 84-та минута, защото ударът му бе отразен от Етрит Бериша.

Бентанкур насочи прекрасен отдалечен удар в 85-та минута, само че Бериша още веднъж избави.

Съдията Дамато даде шестминутно продължение на срещата, само че двата тима не си означиха нови попадения.

По този метод Ювентус остава с 19 точки и изостава на две от водача Наполи, който е единственият тим в Серия А, който е със седем победи след изиграването на първите седем кръга от шампионата. Интер също има 19 точки, само че е трети поради по-лоша голова разлика. Аталанта е единайсти с 9 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР