Аталанта победи Лацио с 2:0 в сблъсъка между двата тима

...
Аталанта победи Лацио с 2:0 в сблъсъка между двата тима
Коментари Харесай

Аталанта триумфира на Олимпико в ключов сблъсък за топ 4

Аталанта победи Лацио с 2:0 в конфликта сред двата отбора от 22-рия кръг на Серия " А ". Така бергамаските си отмъстиха на " орлите " за загубата със същия резултат през първия полусезон, а също така завоюваха основен мач в борбата за топ 4 против директен съперник. Точни за триумфа на гостите бяха Давиде Дзапакоста в 23-тата и Расмус Хойлунд в 65-ата минута на дуела.

Още от началните минути гостите създаваха по-интересните положения, като в 7-ата минута Проведел трябваше да прави избавяне след изстрел на Купмайнерс, а в 21-вата минута стражът още веднъж трябваше да се намесва след изстрел на Лукман, като и гредата оказа помощ да не се стигне до гол.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
В 24-ата минута бергамаските въпреки всичко материализираха превъзходството си. Дзапакоста овладя на ъгъла на наказателното поле и с хубав диагонален удар заби кълбото в мрежата за 0:1.

Междувременно Лацио по-рядко стигаше до положителни благоприятни условия, само че на два пъти Чиро Имобиле не съумя да се разпише, въпреки да бе останал очи в очи с вратаря на противника.

В 49-ата минута Хойлунд направи страховит пробив на скорост, като надбяга няколко футболисти в синьо и бяло, само че не съумя да преодолее проведел.

В 65-ата минута обаче датчанинът въпреки всичко се разписа, засичайки от близко изострен пас на Лукман във вратарското поле за 0:2.

Така Аталанта събра актив от 41 точки и излезе на 3-тото място в класирането, като има еднакъв актив с Рома и Милан, които са надлежно на 4-тото и 5-тото място в класирането. Лацио пък остава 6-и с 39 точки.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР