Атакуващият халф на Астън Вила Индиана Василев е отклонил поканата

...
Атакуващият халф на Астън Вила Индиана Василев е отклонил поканата
Коментари Харесай

Индиана Василев е отказал да играе за България

Атакуващият халф на " Астън Вила " Индиана Василев е отклонил поканата да играе за България. Това призна селекционерът на мъжкия народен тим Георги Дерменджиев пред " Диема спорт ". 18-годишният Василев, който е роден в Съединени американски щати и има мачове за юношеските национални обединения на локалния народен тим, е получил предложение да играе за младежкия отбор на България. Той обаче е предпочел да търси пробив в американския тим и това е очебийно от татко му.

" Имало е питане от младежкия народен тим за Индиана Василев. От " Астън Вила " са отказали извънредно общително. Преди 5-6 дни представител на БФС имаше формален диалог с бащата на Индиана, който също извънредно общително отхвърли синът му да играе за България ", съобщи Дерменджиев.

Индиана Василев е наследник на някогашния футболист от " Сливен " Денчо Василев. Възпитаник е на IMG Academy във Флорида, а от 2018 година е в академията на " Астън Вила ". Качествата му вършат усещане на мениджъра на " Вила " Дийн Смит, който от този сезон включва Индиана в първия отбор и даже го пуска в публични мачове, като не пести комплиментите към играча. От тази година Василев е и в проектите на младежкия селекционер на Съединени американски щати Антъни Хъдсън, което точно го е предиздвикало да отклони поканата от БФС.

Иначе Дерменджиев продължава да е в Турция, където следи подготовката на българските тимове там, по-специално на проектонационалите. " Наблюдаваме играчите, които ни интересуват. Хората се намират в много добра форма. Това е извънредно значим интервал. Когато дойдат мачовете на националния тим, всички би трябвало да са свежи и навлезли в темп. Имаме късмет да се класираме за европейското състезание, само че би трябвало да бъдем реалисти. Ще бъде доста мъчно. Не би трябвало да има огромен напън ", сподели националният селекционер.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР