Атаките срещу медицински центрове в САЩ показват защо здравеопазването е една от най-насилствените области в нацията

...
Мълвата се разпространи в болница в Орегон миналия месец, че
Коментари Харесай

Мълвата се разпространи в болница в Орегон миналия месец, че посетител създава проблеми в родилното отделение и медицинските сестри бяха предупредени за мъжа може да се опита да отвлече новороденото на партньора си.

Часове по-късно посетителят откри огън, убивайки охранител и изпращайки пациенти, медицински сестри и лекари да се блъскат за прикритие.

Стрелбата в Legacy Good Samaritan Medical Center в Портланд беше част от вълна от насилие с огнестрелно оръжие, обхванала американските болници и медицински центрове, които се борят да се адаптират към нарастващите заплахи.

Подобни атаки помогнаха здравеопазването да стане едно от най-големите в страната насилствени полета. Данните показват, че американските здравни работници сега страдат от повече нефатални наранявания от насилие на работното място, отколкото работниците във всяка друга професия, включително правоохранителните органи.

„Здравните работници дори не мислят за това, когато решат, че искат да бъдат медицинска сестра или лекар. Но що се отнася до действителното насилие, статистически, здравеопазването е четири или пет пъти по-опасно от всяка друга професия,” каза Майкъл Д'Анджело, бивш полицай, който се фокусира върху здравеопазването и насилието на работното място като консултант по сигурността във Флорида.

Други индустрии изпреварват здравеопазването по отношение на цялостната опасност, включително смъртните случаи.

Подобни стрелби имаше в болници в цялата страна.

Миналата година беше убит мъж двама работници в болница в Далас, докато са там, за да наблюдават раждането на детето му. През май мъж откри стрелба в чакалнята на медицински център в Атланта, като уби една жена и рани четири. В края на миналия месец мъж застреля и рани лекар в здравен център в Далас. През юни 2022 г. въоръжен мъж уби своя хирург и трима други души в медицински кабинет в Тулса, Оклахома, защото обвини лекаря за продължаващата болка след операция.

Не става въпрос само за смъртоносни стрелби: здравни работници натрупа 73% от всички нефатални наранявания от насилие на работното място през 2018 г., последната година, за която има налични данни, според Бюрото по трудова статистика на САЩ.

Един ден преди стрелбата на 22 юли в Портланд служителите в цялата болница са били предупредени по време на срещите да бъдат подготвени за евентуално съобщение за „кехлибарен код“, в случай че посетителят се опита да отвлече детето, според медицинска сестра, запозната пряко с брифинга, която говори с Асошиейтед прес. Тя пожела да остане анонимна, тъй като се страхуваше от отмъщение на работа.

Историята продължава

Петнадесет минути преди стрелбата някой от болницата се обадил на 911, за да съобщи, че посетителят заплашва персонала, според хронологията, предоставена от полицията в Портланд .

„Той някак падна през пукнатините“, каза медицинската сестра. „Не знам колко шансове получи. Стигна се дотам, че персоналът не знае какво да прави или какво може или не може да направи с него."

Полицията пристигна в родилното отделение за минути, но беше твърде късно .. Боби Смолууд, охранител, който беше извикан от друга болница Legacy, за да покрива смени за екипа за сигурност на добрия самарянин с недостатъчен персонал, беше смъртоносно прострелян. Друг служител на болницата беше ранен от шрапнел. Заподозреният избяга и по-късно беше убит от полицията в близката общност.

Болницата отказа да отговори на коментарите на медицинската сестра, тъй като случаят все още се разследва.

„Събития като тези са непредвидими, но нашият екип показа професионализъм и много на смелост в лицето на изключително предизвикателни обстоятелства през този ден“, се казва в изявление на Legacy Health до AP.

Legacy Health в Портланд планира да инсталира допълнителни метални детектори, да изисква претърсване на чантите във всяка болница и да изпраща пациенти и посетители на контролирани входове. Повече служители по сигурността ще бъдат снабдени със зашеметяващи пистолети, казаха от болницата, а върху някои вътрешни стъкла и на главните входове се поставя филм за забавяне на куршуми.

Около 40 щата са приели закони създаване или увеличаване на наказанията за насилие срещу здравни работници, според Американската асоциация на медицинските сестри. Болниците имат въоръжени служители по сигурността с палки, електрошокови пистолети или пистолети, докато някои щати, включително Индиана, Охайо и Джорджия, позволяват на болниците да създават свои собствени полицейски сили.

Критиците казват, че полицията в частните болници може да влоши здравеопазването и полицейско неравенство, което вече е изпитано от черните хора. Те също така казват, че частните полицейски сили често не трябва да разкриват информация, като например колко често използват сила или дали непропорционално задържат членове на малцинствени групи.

Екипите за сигурност не могат да се справят с всички фактори, водещи до насилие, тъй като много от тях са причинени от нефункционираща система на здравеопазване, каза Дебора Бъргър, регистрирана медицинска сестра и президент на National Nurses United. високи разходи, ограничени възможности за лечение или дълго време на чакане, каза Бъргър.

„Болниците всъщност нямат отдел за оплаквания, така че единствената истинска цел, която имат, е медицинската сестра или персоналът, които стоят точно отпред от тях“, каза тя.

Недостигът на персонал принуждава медицинските сестри да се грижат за повече пациенти и им предоставя по-малко време да преценят всеки един за поведенчески проблеми. Усилията за намаляване на ескалацията на агресията не са толкова ефективни, ако медицинските сестри не са имали време да се свържат с пациентите, каза Бъргър. “, каза Д'Анджело. „Сега дори нямате добрата стара приятелска система на двама колеги, които се следят един за друг.“

Някои болнични администратори насърчават персонала да успокоява агресивните посетители и пациенти, защото се притесняват получаване на лоши отзиви, каза Бъргър. Това е така, защото Законът за достъпни грижи обвърза част от федералните ставки за възстановяване на разходите с проучвания за удовлетвореността на потребителите и ниското удовлетворение означава удар във финансовия край.

„Резултатите от тези проучвания трябва никога не поставяйте приоритет пред безопасността на персонала“, каза Д'Анджело.

Ерик Шон Клей, новоизбраният президент на Международната асоциация за сигурност и безопасност на здравеопазването и вицепрезидент по сигурността в Memorial Hermann Health в Хюстън, каза нивата на насилие на работното място, приписвани на здравните заведения, са „много подценени“.

„Мисля, че голяма част от това се свежда до това, че хората, които се грижат за тях, са много толерантни и започват да гледат на това като на част от работата", каза той. „Ако не са ранени, понякога не искат да го докладват, а понякога не смятат, че ще има промяна."

Болницата на Клей използва въоръжени и невъоръжени служители по сигурността, въпреки че се надява в крайна сметка всички да бъдат въоръжени.

„Всъщност имаме собствен полигон, който използваме“, каза Клей. Никой от служителите му по сигурността не е извадил оръжията си по време на работа през последните години, но той иска те да са готови поради нарастването на насилието с оръжие.

Clay and Memorial Hermann Health отказаха да отговорят на въпроси дали въоръжени сили за сигурност биха могли да повлияят негативно на достъпа до здравеопазване или на съществуващите неравенства.

Медицинската сестра в болницата в Портланд каза, че стрелбата е накарала нейните колеги да бъдат ужасени и необичайно тържествени. Тя се притеснява, че обещанията на Legacy Health за повишена безопасност ще бъдат временни поради разходите за намиране, обучение и задържане на служители по сигурността.

Някои от нейните колеги са подали оставка, защото не искат да се изправят пред друг “ код сребро," сигналът, издаден, когато някой в ​​болницата има оръжие.

"Знаете ли, ние винаги казваме, че тези пациенти и техните семейства са толкова уязвими, защото те имат най-лошия ден в живота си тук“, каза медицинската сестра и това кара много служители да не искат по-добро поведение.

„Трябва да спрем този разказ“, каза тя. „Да си уязвим означава да кървиш от рана от куршум в гърдите ти . Да бъдеш уязвим означава да се барикадираш себе си и пациентите си в една стая заради сребърен код.“

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР