Атаките на политици и икономически кръгове срещу мен не са

...
Атаките на политици и икономически кръгове срещу мен не са
Коментари Харесай

Кметицата на „Красно село”: Политическите атаки срещу мен не са случайни

Атаките на политици и стопански кръгове против мен не са инцидентни. Това съобщи на конференция кметицата на столичния регион " Красно село " Росина Станиславова. Тя акцентира, че зад нея не стои нито една политическа групировка и дейностите ѝ са подбудени само от закона. По думите на кметицата в региона, за който дава отговор, има доста хора, които имат годишен приход над 80 хиляди лв., само че живеят в общински жилища с месечен наем от 60 лева до 80 лева „ Тези хора не са инцидентни. Техните имена са пзонати ", твърди Станиславова.

Припомняме, че Върховният административен съд реши, че тя е в спор на ползи. Станиславова е уличена поради подписан контракт по европроект, обвързван със обществения патронаж, сред нея като началник и щерка ѝ. Наложена ѝ е санкция в размер на 5 000 лева, което е минималният размер от плануваните в закона наказания, прецизират от КПКОНПИ. По думите на зам.-кмета на региона дъщерята на Росина Станиславова е била краткотрайно назначена в плана, за което получила сумата от 280 лева

В конференцията присъединяване взе и зам.-кметът на региона Николай Веселинов. „ За мен е явно, че през целия този интервал се реализира неприемлив в естествена правова страна институционален напън, административен, партийно-политически, финансово-икономически върху активността на годно и демократично определен орган на изпълнителна власт ", съобщи заместникът на Станиславова.

„ И административният акт на КПКОНПИ, и двете правосъдни решения, са обществено доказателство за обязаност на избрани лица с партийно-политически и финансово-икономически ползи ", безапелационен е Веселинов. Г-жа Станиславова заслужава поздравления, а не упрек, тъй като по време на пандемията ние, с риск за животите си, разнасяхме храна на нуждаещите се, сподели заместникът на Росина Станиславова. Според Веселинов „ недобронамерени сили желаят да употребяват този обществен образец, с цел да покажат на своите съперници какво може да им се случи, в случай че дръзнат да създадат нещо друго от това, което се чака от тях ". По думите му планът за обществено подкрепяне и обезпечаване на топъл обяд на нуждаещи се в началото се е изпълнявал от регион „ Красно село ". Впоследствие е взето решение Столичната община да ръководи плана, а администрацията на региона да следи за нарушавания. Веселинов съобщи, че сумата, която била обезпечена за дезинфектанти по време на пандемията, е към 3.50 лева на ден за обществен служащ. Цената на същата услуга, оповестена от Следствен отдел към окръжна прокуратура, била 22 лева, твърди той.

С писмо до МТСП и МФ от регион „ Красно село " предложили плановете да се извършват като услуга от общ стопански темперамент по едно и също време от разнообразни реализатори. „ Това докара до смяна на предварителните проекти на Столичната община, от които избрани лица наподобява не бяха удовлетворени ", сподели Веселинов. Това, съгласно зам.-кмета на столичния регион, е повода да бъде подаден неизвестен донос против администрацията и кметицата.

От столичния регион обявиха, че са помолили кмета на София Йорданка Фандъкова да направи инспекция и обществено да огласи резултатите, само че досега това не се е случило, сподели още Николай Веселинов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР