Атаката срещу правителството, защото цената на петрола расте, е неразбираема.

...
Атаката срещу правителството, защото цената на петрола расте, е неразбираема.
Коментари Харесай

Горанов: Атаката срещу правителството заради цената на петрола е неразбираема

Атаката против държавното управление, тъй като цената на петрола пораства, е неразбираема. Хората би трябвало да схванат, че цената на суровия нефт не се въздейства от държавното управление. Има си механизми на пазара, като един подобен механизъм е Комисията за защита на конкуренцията, която обаче дотук не е докладвала за някакви проблеми.

Това разяснява в предаването "Лице в лице " по bTV финансовият министър Владислав Горанов по отношение на високите цени на горивата.

,,Държавата в този случай може да предприеме следното – да нанесе промени в Наредбата за касовите апарати, с които да задължим всеки един търговец да показва акциза, ДДС-то и цената на самото гориво върху касовата записка. По този метод ще бъде посочена комерсиалната надценка и ще знаем какъв брой отива за страна и какъв брой пари отиват при търговеца. Освен това желая да напомня, че акцизът върху течните горива е най-ниския вероятен у нас. В този смисъл ръцете на страната са вързани във връзка с акциза, т.е. ние не можем да го понижим повече от това'', показа още Горанов.

,,Застрахователите не са зложелател на народа, те са бизнес формирания. Ако имаме добре работещ регулатор, той би трябвало да контролира за изплащането. Тези застраховки да бъдат оптимално стимулирани и свързани с живия живот'', сподели финансовият министър и добави, че към 120 хиляди лв. е междинното обезщетение, което се изплаща при смъртен случай.

,,Таванът на застраховките при смъртен случай ще обгръща единствено далечния кръг от хора и при доказване на прочувствена връзка. Защото в противоположен случай крайната сметка ще е сред 800 милиона и 1 милиард лв. със задна дата. А тази сметка няма да я платят застрахователите, а българските граждани'', добави Горанов.

Относно системата бонус-малус Владислав Горанов разясни, че по-важното е кой е притежателят на колата.

,,В последна сметка собствеността на един автомобил постоянно е ясна и се знае кой носи отговорност. И в този момент законът планува Гражданската отговорност да е на автомобила. Трябва ли всеки български жител да заплаща Гражданска отговорност, в случай че има брошура, само че няма автомобил? Звучи неуместно, нали? Поради това "Гражданската отговорност " е на автомобила'', изясни той.

По думите на Горанов до лятото на 2019 година България ще разполага със мнението на Европейската централна банка по връзки на банковия контрол за бъдещето ни в Еврозоната.

,,Оставката постоянно е алтернатива, само че единствено тогава, когато има недъзи в изпълнителната власт'', приключи финансовият министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР