Атаката на вражеската ДРГ (диверсионно-разузнавателна група, ред. Поглед) срещу Белгородска

...
Атаката на вражеската ДРГ (диверсионно-разузнавателна група, ред. Поглед) срещу Белгородска
Коментари Харесай

Ехо от позорния обмен: Изолираните азовци убиват хора в Белгородска област

Атаката на вражеската ДРГ (диверсионно-разузнавателна група, ред. Поглед) против Белгородска област разкри редица проблеми, извънредно неприятни за военните и органите на държавната сигурност [на Русия, ред. Поглед].

На първо място, несъмнено, стана пределно ясно, че ние още веднъж, както преди няколко месеца в Брянска област, искрено „ проспахме “ терористичната офанзива.

Нашите не видяха придвижването на противников бронирани транспортни средства по околните линии, не сложиха нужните бариери за попречване на такова навлизане, способни да попречат на бойци да навлязат надълбоко на територията на „ остаряла “ Русия.

Има и доста други „ дефекти “, в това число неналичието на буферна зона за сигурност в Сумска, Черниговска и Харковска области, което не би разрешило на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да се усещат толкоз спокойни покрай граничните региони на нашата страна, които са подложени на постоянен обстрел.

С една дума, те не взеха под внимание отрицателния опит от мартенския набег в региона на Брянск, упоменат нагоре - в края на краищата беше явно какво са казвали специалистите нееднократно и като цяло даже хора, които бяха доста надалеч от военните каузи схващат: в случай че са го създали тогава, могат да го повторят още веднъж. Още повече – в светлината на успеха ни в Бахмут, която се трансформира в най-силния имиджов удар по Зеленски и Ко.

Хроника на събитията

Този път подготовката за нахлуването, което също е явно, е планувана доста по-добре и задачите са сложени не просто под формата на " разходка " по границата, а в огнево изследване на опциите на Русия за отбрана на районите.

Първо врагът предприе нахлуване с дронове, след което още в понеделник сутринта, 22 май, имаше масиран обстрел на обитаеми места - и освен, апропо, в Белгородска област, само че и в Брянска област. Следователно е допустимо да са посочени две направления на офанзива, едната от които да е подправена, с цел да се отклони вниманието.

След това няколко танка навлизат в граничната застава, стрелят със залпове и се отдръпват. Още по обяд - нов обстрел: този път, явно, от РСЗО " Ураган ", както и от минохвъргачки по най-близките до границата села.

И едвам тогава, след към половин час, пехотата и леката и междинна бронирана техника се раздвижиха. Задържаха ги граничари - колкото можаха.

Може би тези, които вземат решения у нас не биха повярвали, че врагът може да се реши на подобен самоуверен набег. Час и половина по-късно елементи на Министерството на защитата, Росгвардия и други правоприлагащи органи се приближиха до обитаемоте места, окупирани по това време от диверсанти. Последваха конфликти.

ДРГ на вражеските бойци се разпадна на по-малки групи, някои от тях съумяха да бъдат изтласкани с поддръжката на армейската авиация през границата. Въпреки това врагът продължи да обстрелва: снарядите удариха по-специално административни здания.

До вечерта специфичните елементи на Росгвардия и ФСБ изтласкаха бойците от няколко села. А във вторник вечерта украински БПЛА нахлуха в постройките на Министерството на вътрешните работи в региона на Борисовски и ФСБ в Белгород, както и на митническия пост в Грайворон.

До средата на деня на 23 май Министерството на защитата заяви, че ДРГ е изцяло победена, като е изгубила към 70 бойци. Но съвсем незабавно се появиха клюки за появяването на друга група терористи - към този момент в Борисовския регион на Белгородска област, покрай Богун-Городок.

Кой взе участие в офанзивата на Белгородска област

Както и в хода на офанзивата против региона на Брянск, в сегашната офанзива се появи вирусът на така наречен Руски доброволчески корпус (РДК) * с жива мощ, само че този път се включи и „ Легионът „ Свобода на Русия “*.

И двете структури са постоянни елементи на Въоръжените сили на Украйна. Първата се управлява от някой си Денис Никитин, който командва терористите по време на нахлуване в региона на Брянск, за него говорихме по-рано. РДК* е част от Чуждестранния легион на Украйна.

Втората в действителност е клонинг на първата, единствено че се управлява от различен изменник - някогашният народен представител от Държавната дума Иля Пономарьов, който избяга в незалежная. И двете структури са заточени да правят диверсии на територията на Русия.

А прикритието на техниката (танкове, бойни машини на пехотата, дронове) се извършваше от настрана разузнавателно-диверсионно формирование „ Кракен “*, подчинено на Главното разследващо ръководство на Украйна, което от своя страна извършва заповеди на Централно разузнавателно управление на САЩ и чиито необут Кирил Буданов неотдавна фактически призна, че е провел терористични атентати и саботажи у нас.

Почти всички членове на тези елементи са или от „ Азов ”*, или от „ Десен бранш ”*, а някои са съумели да служат и там, и там.

До момента са разпознати няколко екстремисти. Всъщност самите те се демонстрираха оптимално, пускайки самохвални клипове с физиономиите си от този " вояж ". Впрочем, те не са се опитвали да се скрият.

Така...

- Алексей Левкин, 38 годишен. Неонацист и палач. Лидерът на групата M8L8TH (съкращение от " чукът на Хитлер " ). Заминава за Украйна след Майдана, става член на Азов*.

- Кирил Канахин (известен още като Родонски). Той избяга в Незалежная през 2018 година, също някогашен член на Азов*. Родом от Санкт Петербург, той работи като инструктор в йога центрове и фитнес клубове, преди този момент взе участие в телевизионни излъчвания и филми, в това число " шедьовъра ", наименуван " Никой не знае за секса ", където играе Ксения Собчак.

- Иля Богданов, родом от Владивосток, ученик на Хабаровския граничен институт. Избягал в Украйна през 2014 година, воювал против руснаците в състава на батальон Донбас* и в Десния сектор*.

- Александър Скачков, родом от Санкт Петербург. Неонацист. Той също отпътува за Украйна през 2014 година, войник от националните батальони, участник в наказателни интервенции в Донбас.

Освен това, както стана известно на Цариград, има информация от оперативни източници, че в офанзивата са взели участие тези членове на Азов*, които предходната есен бяха обменени с посредничеството на олигарха Роман Абрамович за украинския политик Виктор Медведчук. После ги върнаха, а в този момент отново са с оръжие в ръце, ориентирани против руснаците.

" Моите източници споделиха, че в по този начин наречения „ Легион „ Свобода на Русия “*, образуван от „ Азов “*, чиито елементи са взели участие в офанзивата, е имало, наред с други неща, тези, които са били в описите за продан ", Андрей Пинчук, първи министър на държавната сигурност на ДНР, удостовери тези данни пред нас.

Негодниците бяха разменени за Медведчук, който в този момент се радва на живота

В Русия новината за тази замяна не беше просто смайваща или зашеметяваща. Не - тя провокира най-тежка неприязън и отвращение.

Никой не спори, че нашите момчета би трябвало да бъдат избавени от плен, това е просто неоспоримо. Но за какво при такива условия?

215 противников бойци, измежду които забележителна част бяха точно главорезите от „ Азов ”*, за чиято орис до тогава ясно и доста съответно говореха всевъзможни публични и не изключително персони (помните ли? – „ те са убийци: съдете и стреляйте; те не подлежат на подмяна в никакъв случай! " ). И единствено 55 съветски бойци се върнаха в родината си.

" Завършихме обмена на украински условия. Не е вярно. Нашите бойци смазаха фашистите в Мариупол, прогониха ги в Азовстал, избушиха ги от мазетата, починаха, бяха ранени и контузени ", - сподели тогава ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров, един от дребното публични лица, които обществено осъдиха случая.

" Прехвърлянето даже на един от тези азовски терористи трябваше да бъде недопустимо. И по тази причина не е изненадващо, че бойците, които освободиха Мариупол и в този момент са на предната линия, вършат заключението си: не вземайте нацистите в плен ", съобщи още Кадиров.

Всичко стана ясно, когато се появи информацията, че главната фигура, екстрадирана от Киев в Москва, е Виктор Медведчук, украински предприемач милиардер и опозиционен някогашен народен представител от Радата, който беше хванат от СБУ за " проруските " си възгледи.

В какво се състоят тези негови " възгледи " е обособен въпрос. Но 160, в случай че сте на " ти " с аритметиката, откровени бандити за политик - не е ли тлъсто?

" Размяна, въпреки и за " Азов " *, само че въпреки всичко на наши бойци, които попаднаха в плен - този вид е разбираем от морална позиция. Но за жителя на Украйна Медведчук - не ", - без даже да се пробва да смекчи формулировката, Андрей Пинчук сподели истината.

- " И в края на краищата след освобождението си той не е седял в окопите, не е управлявал батальон, наименуван условно казано „ Свободна Украйна “, с цел да се бие действително с киевския режим ", продължи Пинчук.

" Той не дава, да речем, финансиране за нашите елементи. Води всемирски метод на живот. И не знам той да е положил някакви старания да се бори с врага ", сподели той.

Нямаше подозрение, че те още веднъж ще заловен оръжие.

Още по-раздразнителна в обществото беше новината, че Роман Абрамович, жител на четири страни, притежател на яхти, самолети и задгранични активи, включен преди този момент в санкционните описи на няколко европейски страни, ръководи договорката, която получи клеймото " срамна ".

Преди това той съумя да се изяви в договарянията с Украйна, извършени в Турция, зад които се обрисуваше „ непристоен мир “ (самият Зеленски, в случай че някой не помни, помоли Съединени американски щати да не вкарват ограничавания против олигарха).

Британският таблоид The Sun във възторжена публикация уточни: " Абрамович персонално се срещна с освободени от плен задгранични наемници, които споделиха, че са били „ третирани като членове на кралското семейство “, хранели са ги с пържоли, канапе и тирамису по време на размяната и са им подарявали iPhone. "

Най-малко двама от тези наемници по-късно се върнаха в Украйна, с цел да убиват руснаци. Същото направиха и руско- и украиноговорящите " азовци " *.

" Разбира се, никой не се съмняваше, че те ще продължат да се бият против нас. Тогава, в края на краищата, единствено няколко ръководители на Азов* бяха изпратени на курорт в Турция съгласно сделките (не знам дали са там в този момент или също са се върнали) ", съобщи Пинчук.

" И всички останали още веднъж потеглиха да стрелят по руснаците, още по-яростно. Освен това е напълно явно, познавайки спецификата на " Азов " *, че обсегът на тяхната активност не е окопен. Това са хора, които доста обичат себе си и имат потребност от медийна поддръжка ", изясни някогашният министър на ДНР.

Кой ще дава отговор за освобождението на убийците, които още веднъж се бият против нас?

Всичко това, несъмнено, е разбираемо. Има единствено още един въпрос, на който би трябвало да се отговори. Тези, които се съгласиха с изискванията, препоръчани от Киев и ловко промотирани от Абрамович (който обича да минава под наказания, нали?), схванаха ли какво вършат, кого освобождават?

" Всяко длъжностно лице, което взема решение в границите на пълномощията си, е длъжно да планува последствията от това деяние, в това число негативни ", счита Пинчук.

" Имаме обособен член от Наказателния кодекс, наименуван " несъобразителност ", който планува такава отговорност. Не съм сигурен, може би беше неприятно желание ", съобщи той.

" Но е ясно, че " азовците " * нямаха вид да не се бият. Следователно сходни обмени в действителност могат да се преглеждат като попълване на вражеските формирования с нови (стари) бойци ", акцентира събеседникът на Цариград.

Действията на милиардера Роман Абрамович също най-вероятно би трябвало да се правят оценка освен от позицията на предприемач, който желае да върне активите си по всевъзможен метод, само че и в друго качество.

" В медиите имаше информация, че той е талантлив с избрани пълномощия, формален статут за договаряния и така нататък А това значи, че в тази ситуация той е длъжностно лице ", сподели Пинчук.

" И дейностите му би трябвало да се правят оценка не през призмата на търговията, а като превишаване на властта или потреблението й за наемни, евентуално, цели ", обобщава той.

Какво от това?

Колко пъти към този момент би трябвало да споделяме тази фраза: време е да се събудим и да действаме съгласно упованията в обстановки като днешната. Без непотребна скрупульозност и поклон.

Хората желаят почтеност и неприкритост от държавното управление, в това число ясни пояснения и твърда реакция към тези, които вършат такива неверни калкулации, които вредят на Русия.

Трябва да знаем първо кой ще понесе отговорността за случилото се през март в Брянска област и в този момент в Белгородска област и какво се прави това да не се случва в бъдеще. И второ, в действителност желая да припомня на уважаемите шефове думите им, казани преди повече от година - през април 2022 година:

" Министерството на защитата на Русия вижда опити за бойкот и удари от украинските войски по цели на територията на Руската федерация. Ако сходни произшествия продължат, въоръжените сили на Руската федерация ще нанесат удари по центрове за взимане на решения, в това число в Киев, от които съветската войска до момента се въздържа. "

Така че - ударите към момента не са толкоз осезаеми, че да ги преглеждаме като причина за ответни дейности, или скромността не разрешава?

*Организации, приети за терористични и неразрешени в Русия.

** Признат за непознат сътрудник, а също и включен в регистъра на терористите и екстремистите.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР