Атака, манипулация или уязвен интерес от страна на левицата заподозря

...
Атака, манипулация или уязвен интерес от страна на левицата заподозря
Коментари Харесай

Левицата манипулира или е с уязвен интерес, заподозря Менда Стоянова

Атака, операция или уязвен интерес от страна на левицата заподозря Менда Стоянова в опита й " отбрана на бизнесмените ". Поводът за замяна на реплики сред ръководещи и съпротива станаха измененията в Закона за митниците, с които се вкарват нови условия за софтуера на касовите апарати. С тях на процедура по-старите апарати, закупени през 2011 година, които са на 10 и повече години ще подлежат на промяна.

Цената на един касов уред е сред 100 и 150 лева По-новият клас касови апарати, закупени през последните три години ще би трябвало да се актуализира софтуера им. Това се постанова поради по-строгите условия, въведени с измененията в Закона за митниците. Изискванията са към софтуера, обслужващ въпросните фискални принтери или касови апарати. Целта на условията е възбрана на модулите за манипулиране на данните от касовите апарати.

Управляващите се надяват по този начин да се постави завършек на нелоялната конкуренция сред бизнесмени и търговци, които манипулират данните от продажбите и тези, които са лоялни. Всъщност упованията са огромна част от бизнеса да бъде удовлетворен от тези промени . Такива са били и настройките изказани по време на разискванията на измененията в бюджетна комисия, от които левицата, е отсъствала.

 Правителството изтупва бизнеса като брашнен чувал, скочи Таско Ерменков
Правителството изтупва бизнеса като брашнен чувал, скочи Таско Ерменков

Със измененията в Закона за митниците

" В един магазин или в един ресторант, с изключение на касови апарати или фискалния принтер има компютър, на който е конфигуриран програмен продукт за ръководство на продажбите. Всички вие знаете по какъв начин съответния сервитьор качва тези продажби на този компютър. Това, което се вкарва са условия към този програмен продукт. Не съдържа модули, позволяващи заобикаляне на тези условия, не съдържа модули за смяна, заличаване или различен тип манипулиране на информацията в базата данни на софтуера. Всички знаете, че при инспекциите, които извърши Национална агенция за приходите, се установяваха извънредно доста случаи, в които операцията се прави от този програмен продукт . От него има опция данните за продажбите да изчезнат. Всички желаеме светла стопанска система. Вие ме питате какъв е делът на сивата стопанска система. Това е методът да изсветлим стопанската система ", настоя Менда Стоянова.

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова бе безапелационна, че популизмът на Българска социалистическа партия следва да има някакви граници . По думите й тъкмо в секторите на публичното хранене, търговията на едро и дребно, се въртят най-вече сиви обороти.

Относно нападките на Българска социалистическа партия за лобизъм от страна на ГЕРБ към съответни компании, производители на касови апарати, Стоянова дефинира изказванията като " нелепости ": " Касовите апарати се създават от няколко български компании и няма лицензиране на тази активност " , разяснява Стоянова.

 Драгомир Стойнев уверен, че идат предварителни избори
Драгомир Стойнев уверен, че идат предварителни избори

С 250 милиона лв. ГЕРБ ще рекетират дребния и междинен бизнес

На въпрос, обвързван с персоналните лекари и настояването за отпадане на въпросните касови бележки, Стоянова съобщи: " Има персонални лекари, при които за над 50% от извършените прегледи - няма такава регистрирана такса " .

По думите й по тази причина са и последните промени в Закона за Здравното обезпечаване. Тя не вижда проблем персоналните лекари, отчитайки работата си пред касата, да отчетат и касовата си записка, с която са маркирали на пенсионера по-ниската такса, с цел да получат разликата от касата и това да се случва през касовия уред.

" Как ще рефлектира върху пациентите - просто потребителската такса , която сега се заплаща от всеки пациент - би трябвало да се регистрира като доход от персоналния доктор, а не да влезе скрито в неговия джоб " , установи Стоянова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР