Астрономите откриха рядка синхронизирана слънчева система с шест планети, движещи

...
Астрономите откриха рядка синхронизирана слънчева система с шест планети, движещи
Коментари Харесай

В Млечния път е открита нова слънчева система. Всичките 6 планети са напълно синхронизирани, казват астрономите.

Астрономите откриха рядка синхронизирана слънчева система с шест планети, движещи се като огромен галактически оркестър, недокоснати от външни сили от раждането си преди милиарди години.

Находката, оповестена в сряда, може да помогне да се изясни по какъв начин са зародили слънчевите системи в галактиката Млечен път. Този е на 100 светлинни години от нас в съзвездието Coma Berenices. Една светлинна година е 5,8 трилиона благи. Двойка спътници за лов на планети – Тес на НАСА и Хеопс на Европейската галактическа организация – се сплотиха за наблюденията, които откриха Слънчевата система.

Дерик Питс, основен астроном във Филаделфийския институт Франклин, сподели пред CBS News, че планетите са необичаен образец за това по какъв начин откривателите „ мислят, че се раждат слънчевите системи “.

„ Планетите са в съвършена синхронна орбита една по отношение на друга... Ние преглеждаме по какъв начин може да е изглеждала една слънчева система преди милиарди години, даже по какъв начин може да е изглеждала нашата слънчева система милиарди години...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР