Астрономическа обсерватория в Сакраменто, САЩ, е затворена за неопределено време,

...
Астрономическа обсерватория в Сакраменто, САЩ, е затворена за неопределено време,
Коментари Харесай

Загадъчна евакуация на американска обсерватория, наблюдаваща Слънцето

Астрономическа обсерватория в Сакраменто, Съединени американски щати, е затворена за неопределен срок, без да бъдат обявени съответни аргументи за това решение. Персоналът е евакуиран, ФБР е почнало следствие за " проблем с сигурността ", заяви space.com.

Освен хората от обсерваторията, са евакуирани и хората от намираща се в непосредствена непосредственост пощенска станция. Това е станало на 6 септември и до момента няма никаква информация и детайлности за казуса.

Асоциацията на университетите, занимаващи се с астрономически наблюдения, която има представители в екипа на обсерваторията заяви, че е взето решение за прекъсване на работата на обсерваторията за неопределен срок.

Липсата на публично пояснение породи и вълна от клюки към протичащото се в обсерваторията. Появи се мнение, че сътрудниците й са видели признаци на свръхмощно слънчево изригване в идните дни и им е заповядано да мълчат, с цел да не възникне суматоха. Според друга доктрина, става дума за шпионаж и тъкмо с това се занимава ФБР, търсейки евентуален изменник, който оповестява данни и научни открития на враждебна страна.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР