Астрофизикът д-р Питър Хейг се е докопал до отвореното писмо

...
Астрофизикът д-р Питър Хейг се е докопал до отвореното писмо
Коментари Харесай

Илон Мъск се оказа прав да уволни т.нар. недоволни работници в СпейсЕкс

Астрофизикът доктор Питър Хейг се е докопал до отвореното писмо на недоволните чиновници в СпейсЕкс и е обърнал внимание на следните обстоятелства:

1. Работниците се оплакали, че в СпейсЕкс има сериозен проблем с така наречен “Разнообразие, правдивост и приобщаване ” (на англ. Diversity, Equity and Inclusion), който не е бил позволен навреме. Дотук добре – само че дяволът лежи в детайлите и в решението, което предложили те.

2. Те дефинират фирмената просвета по метод, по който я опълчват на полезностите на Илон Мъск, без обаче да потвърдят, че личните им културни полезности се споделят от всички. Тяхното първо искане е компанията да капитулира пред техните полезности и надлежно отхвърлят тези на Илон.

3. Недоволните също по този начин изискват хората да бъдат подвеждани под “отговорност ”. Но отговорност по отношение на какво? Те изясняват, че имат “критичен ” взор към проблемите. Астрофизикът подозира, че под думата “критичен ” се схваща по-скоро “критична доктрина ”, в сравнение с същинско сериозно мислене. Това е алена лампичка. 

4. Много е важна самата лексика на отвореното писмо – работещите изискват “устойчиви дейности, които да са подплатени с запаси ”. Това значи откриването на позиции в компанията, които да постановат политиките им. Д-р Хейг е убеден, че точно това е същинската цел на отвореното писмо – да вкарат идеологическите си съдружници в компанията и да ги овластят. 

“Така че това не са някакви почтени, доброжелателни служащи, които са помолили учтиво шефа си да е по-умерен. Това е първият им ход, посредством който са желали да се докопат до власт. Изобщо не е изненадващо, че хората са били уволнени ”, уверен е астрофизикът. “Подобни хора съществуват във всяка една организация и се мъчат да я завладяват. Те се пробват да обсъдят нещата с вас по същия метод, по който евангелистите дискутират божествеността на Исус ”. 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР