Астра Зенека не причинява нищо. Няма доказателства, които да потвърждава

...
Астра Зенека не причинява нищо. Няма доказателства, които да потвърждава
Коментари Харесай

Ангелов за руска или китайска ваксина: Само след решение на ЕМА. Точка!

" Астра Зенека " не предизвиква нищо. Няма доказателства, които да удостоверява изказванието за щета. Това съобщи изрично здравният министър Костадин Ангелов на постоянния брифинг, на който разгласи въвеждането още веднъж на 10-дневни ограничения на територията на цялата страна.

Ангелов категорично посочи, че негови близки са имунизирани с " Астра Зенека ".

В момента страната изчаква окончателното решение на ЕМА по проучването, което се прави по сигнали за странични реакции и възможна връзка с докладвани смъртни случаи. Това е общоприета процедура, само че здравният министър е убеден, че няма нищо притеснително.

Той акцентира, че България е една от първите страни, които е спряла имунизацията с имунизацията.

Имунизацията посредством е-системата за записване ще бъде обновена при топене на имунизацията с " Астра Зенека ". На този стадий идващите у нас ваксини " Пфайзер " се пазят за имунизация на членовете на изборната администрация и по етапите на имунизационния проект. Ангелов не отговори на въпрос за стартирането още веднъж на зелените коридори за имунизация.

Костадин Ангелов бе безапелационен, че страната ни ще влезе в договаряния за съветска или китайска ваксина, единствено и само след позволение за използването на препаратите от Европейската организация по медикаментите.

Той изясни законодателството: Всеки биологичен препарат, новорегистриран, с цел да бъде доставен и позволен за приложимост у нас, би трябвало да мине наложително през централизирана процедура на утвърждение на ЕМА. Точка! Това е закон, който подсигурява сигурност и резултатност. "

Ангелов съобщи, че никой няма да рискува здравето и сигурността на българските жители.

" Ние няма да бъдем безотговорни. Не, ние сме виновни хора, които съблюдаваме законите и не можем да рискуваме здравето на нашите жители. "

Костадин Ангелов уточни и че нито Чехия, нито Словакия вършат такава ваксина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР