Астероидът 2019 SP3, който NASA класифицира като потенциално опасен“, ще

...
Астероидът 2019 SP3, който NASA класифицира като потенциално опасен“, ще
Коментари Харесай

Астероид, голям почти колкото Бъкингамския дворец, ще прелети днес край Земята

Астероидът 2019 SP3, който NASA класифицира като „ евентуално рисков “, ще прелети през днешния ден край Земята.

Обектът е огромен съвсем колкото Бъкингамския замък. Неговата ширина е 19 метра, до момента в който височината на прословутата сграда е 24 метра.

Разстоянието, на което ще мине около планетата ни, е 372 868 км - съвсем толкоз, колкото и това до Луната.

Въпреки че е избран като евентуално рисков, метеоритът няма да ни удари. А даже и да го направи, вредите, които ще нанесе, ще са лимитирани.

Наскоро стана ясно, че NASA и Европейската галактическа организация сплотяват напъните си за амбициозна задача за потребление на галактически кораби за отклонение на метеорит. Те разискаха концепция, която съгласно тях съставлява действителен способ за отбрана на планетата ни. Проектът ще бъде ориентиран към по-малкото тяло на двойния метеорит Дидимос, който обикаля към Земята и Марс. Единият галактически транспортен съд е предопределен да го унищожава, а другият ще изследва останките на Дидимос, откакто бъде разрушен.

Основното тяло на Дидимос е с размери към 780 м, а по-малкото е към 160 м - малко повече от Голямата пирамида в Гиза. По-малкото тяло обикаля към главното тяло с няколко сантиметра в секунда, което прави работата по смяната на курса му изцяло допустима, считат учените.

NASA ще обезпечи единият от галактическите кораби за първата част от задачата и той би трябвало да бъде подготвен през лятото на 2021 година.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР