Астана на Станимир Стоилов стигна до равенство 1:1 със Славия

...
Астана на Станимир Стоилов стигна до равенство 1:1 със Славия
Коментари Харесай

Славия се спъна в Астана на Мъри Стоилов

Астана на Станимир Стоилов стигна до тъждество 1:1 със Славия (Прага) във втория си мач от група " А " на Лига Европа. С хикса казахстанците продължиха традицията да не губят вкъщи в евротурнирите. За последно Астана претърпя проваляне с 0:4 от Виляреал в същия шампионат в първия сезон на Стоилов отпред на клуба. Тогава тимът за първи път вкара гол в евротурнирите и доближи до плейоф за влизане в групите.

Началото на дуела бе напълно за чешкия тим, който се усещаше по-комфортно на " Астана Арена " и доминираше на другояче негостоприемния стадион с изкуствена настилка.

Футболистите на Стоилов не знаеха къде се намират в първите 15-20 минути, което бе употребявано от отбора от Прага.

Още в 18-ата минута Нгаджуи изведе Славия напред, откакто засече с глава центриране от фаул, а и Ерич не се намеси изключително съответно - 1:0!

Късметът също покри казахстанците в няколко обстановки. В средата на полувремето те можеха тотално да изтърван мача, защото противникът им нацели два пъти гредата. Словашкият национал Мирослав Щох пък не съумя да преоделее Ерич, останал очи в очи с него диагонално.

Постепенно домакините се съвзеха и усъвършенстваха играта си. Така се стигна до удар на Мужиков от придвижване, който профуча до страничната гредата на Пржемисъл Коварж - някогашният вратар на Черно море.

Въпреки неубедителната си игра, Астана стигна до равенството още преди почивката!

В 42-ата минута Кабанага стреля мощно диагонално, топката бе избита от Коварж, само че попадна в Томасов, който въпреки от сложна отдалеченост, съумя да я прати в мрежата - 1:1!

През второто полувреме и двата тима действаха по-скоро с концепцията да не изгубят, заради което заплахите пред двете порти бяха сведени до най-малко.

Минута преди края на постоянното време Постников можеше да докара нещата до цялостен поврат, само че ударът с глава на футболиста на Астана мина над вратата.

Астана - Славия (Прага) 1:1

0:1 Нгаджуи 18`
1:1 Томасов 42`

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР