Астън Мартин планира подобрения и модернизация на автомобилите на Фернандо

...
Астън Мартин планира подобрения и модернизация на автомобилите на Фернандо
Коментари Харесай

Алонсо ще получи по-добра кола за Канада

Астън Мартин възнамерява усъвършенствания и рационализация на колите на Фернандо Алонсо и Ланс Строл за Гран При на Канада в средата на юни. В Барселона отборът записа мъчно съревнование, като и двамата му водачи останаха зад Мерцедес и Ферари в директните борби на пистата, а Астън Мартин нямаше нови неща за Гран При на Испания.

Алонсо пред медиите подкани Астън Мартин да форсира процеса да обновяване на AMR23, защото противниците на тима са създали редица усъвършенствания в колите си в последните два старта и това се отразява на представянето им.

„ Фернандо е изцяло прав да ни притиска да развиваме колата и да използваме нови детайли – разяснява шефът на отбора Майк Крак. – Ще имаме някои нови неща в Канада. Това ще е стъпка напред. ”
 Алонсо: Ще ги смачкаме в Канада Алонсо: Ще ги смачкаме в Канада
Крак е на мнение, че още е рано да се приказва за смяна в разпределението на силите зад водача Ред Бул. AMR23 несъмнено имаше проблеми с меките сликове при започване на надпреварата в Барселона, само че по-късно представянето на колата се стабилизира, след водачите се върнаха на пистата с твърдите гуми.
 Алонсо: Нямахме задоволително положително движение Алонсо: Нямахме задоволително положително движение
„ С твърдите сликове ние имахме темпото на противниците ни, само че би трябвало да разберем за какво имахме компликации с меките първоначално ”, удостовери Крак.
 Ред Бул: Два тима желаят мотори от нас за сезон 2026 Ред Бул: Два тима желаят мотори от нас за сезон 2026
Също по този начин шефът на Астън Мартин разяснява, че възможностите за положително показване на Фернандо Алонсо в Барселона са потърпевши от проблемите му квалификацията, които го смъкнаха в дъното на Топ 10. При по-добра стартова позиция испанецът е можел да се бори за място на подиума, изясни Крак.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР