Аспиринът е може би най-известното болкоуспокояващо хапче, което можете да

...
Аспиринът е може би най-известното болкоуспокояващо хапче, което можете да
Коментари Харесай

5 ползи и вреди за здравето от аспирина

Аспиринът е може би най-известното болкоуспокояващо хапче, което можете да си вземете без рецепта. Но ацетилсалициловата киселина, както се назовава химически, има доста други изгоди за здравето, които станаха ясни през последните години. Разбира се, страничните резултати на аспирина също не са за подценяване, по тази причина е значимо да вършиме осведомен избор преди да пристъпите към приложимост.
1. Подобрява здравето на сърцето
 Учени изследват изгодата от аспирин при COVID-19 Учени изследват изгодата от аспирин при COVID-19
Британски учени от катедрата по медицина на университета в Оксфорд изследват аспирина като допустимо лекарство при COVID-19, заяви РИА...
Един от най-известните резултати на аспирина е способността му да пази сърцето. При хора със сърдечни болести, които към този момент са претърпели инфаркт, е потвърдено, че понижава риска от още един. Така че всички, които са претърпели сърдечни арести или инсулт могат да одобряват ниски дози аспирин всекидневно (81мг, прочут още като „ бебешки ” аспирин). Защитните му свойства идват от способността да понижава възпалението - положение, което може да образува съсиреци в стените на кръвоносните съдове.
2. Намалява риска от някои типове рак
От години лекарите учат капацитета на аспирина да понижава риска от някои типове рак. Интересен факт е, че хората със сърдечни пороци, които всекидневно одобряват аспирин, освен имат по-нисък риск от сърдечни проблеми, само че и по-рядко развиват рак на дебелото черво.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР