Аспарухово > Сн.Нели ЯневаКакто медият ани съобщи, ремонтът стартира вчера. По

...
Аспарухово
> Сн.Нели ЯневаКакто медият ани съобщи, ремонтът стартира вчера. По
Коментари Харесай

Километрични опашки от автомобили по Аспарухов мост след старта на ремонта

 Аспарухово > Сн.Нели Янева
Както медият ани заяви, ремонтът започва през вчерашния ден. По информация на АПИ ще бъдат рехабилитирани естакадната част на мостово оборудване 6, както и пътните връзки за и от кв. " Аспарухово “ по път I-9 Варна-Бургас. За осъществяване на ремонтните действия ще бъде лимитирано придвижването в платното за Бургас. Трафикът ще минава в двете посоки в платното за Варна. Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание и да съблюдават прецизно поставената сигнализация.

Ремонтните работи по връзките от Аспаруховия мост към кв. " Аспарухово “, както и от качването от квартала към оборудването ще се прави без спиране на придвижването и ще е в лентата, незасегната от строителните действия.

Срокът за осъществяване на ремонта е 45 дни - до края на юни т. година

Предстоящите строителни действия са част от поетапното възобновяване на Аспаруховия мост, което стартира през 2016 година Мостът се състои общо от 11 уреди и е в употреба е от 1976 година Основна връзка е на ж. к. " Аспарухово “ с останалите квартали от община Варна. Досега са актуализирани уреди 1, 2, 3, 4 и 5 на Аспарухов мост и са вложени над 6,2 млн. лева

Ремонтът на оборудване 6 включва нова хидроизорация, фуги, асфалтобетонова настилка, усъвършенствано отводняване, тротоари, парапети. Ще бъдат инсталирани нови мантинели и хоризонтална маркировка. Ще се ремонтира нарушено бетоново покритие и корозирала армировка по гредите, а по-късно ще се направи цялостна обработка със защитна система на всички бетонови повърхности против карбонизация на бетона за повишение устойчивостта му при външни въздействия. Ще се ремонтира пътната плоча и тротоарните конзоли, ригелите и колоните на моста. Индикативната стойност на ремонтните действия на оборудване 6 е близо 1,6 млн. лева Средствата са от бюджета на АПИ. Строителните работи ще се изпълнят от пътноподържащото сдружение, с което организацията има контракт по Закон за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища в област Варна.

Снимка от голямото запушване разгласява Нели Янева в групата " Аспарухово ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР