Аспарух принася в жертва любимата си, Самуил има таен син

...
Аспарух принася в жертва любимата си, Самуил има таен син
Коментари Харесай

Любовниците на властта от хан Аспарух до Тодор Живков

Аспарух принася в жертва обичаната си, Самуил има скришен наследник от селянката Биляна, Иван-Александър разделя България на части за синовете от двата си брака, Батенберг флиртува с всички първи дами, Фердинанд е с добро име на фен на мъжката хубост, Георги Димитров е избавен от интимна другарка, а Тодор Живков има противозаконни деца.
Лидерите постоянно са привличали и постоянно ще притеглят дамите. И без да са красиви, възпитани, или сантиментални, мъжете на власт са като магнит поради ореола на господство, пред който доста дами губят мозъка и дума.
Самият основател на българската страна хан Аспарух се свързва с непризната обич. Той се влюбва в жрицата Пагане – разказана като жена с неземна хубост и с заложба да предсказва бъдещето.Проф. Александър Чирков разкри тъжни истини: Реформа в опазването на здравето имаше при Тодор Живков, а в този момент – цялостна разрухаРоден е в Лом на 27 януари 1938 година Завършва Висшия медицински институт в София през 1962 година
Заминава…Dec 7 2018vijti.com

Ханът взема решение да узакони тази обич и да вземе Пагане за брачна половинка, само че защото тя е щерка на елементарен конник, Съветът на великите боили не утвърждава подобен съюз. Аспарух и жрицата не престават тайната си връзка, даже се счита, че тя забременява. Според вярванията на прабългарите обаче най-красивата жрица принадлежи само на Тангра и съветът на боилите желае от Аспарух Пагане да бъде принесена в жертва. Така вместо с облаги и власт, с каквито ще се окичват любовниците на владетелите в бъдеще, жрица си отива напълно млада, и то бременна с дете на Аспарух. По-късно той се утешава с друга жена на име Ахинора.

Оскъдни са сведенията за дамите в живота на хан Крум. Освен с брачната половинка му – майката на бъдещия хан Омуртаг, съгласно някои историци ханът има и голям брой любовници, най-вече дами воини. А Крум е прочут с решението си, с цел да успее да победи император Никифор, да се даде оръжие и на дамите и те да се бият наедно с мъжете.
В “Пепеляшка и царският наследник ” Димитър Талев споделя историята на любовта на цар Самуил и воденичарката Биляна. Той е женен за Агата, само че е покорен от дъщерята на един богомил. От тайната им обич се ражда наследник, само че ориста им сервира голям брой несгоди. Поне по описанията на Талев, които, несъмнено, може да са авторова небивалица – Агата поръчва убийството на Биляна. Момичето е тежко ранено и остава прикрито в една пещера. Самуил я намира, само че тя издъхва в ръцете му.

Иван Асен II провокира възмущение с решението си след гибелта на втората му жена Ана-Мария да вземе за брачна половинка дъщерята на император Теодор Комнин – Ирина. Според предписанията владетелите не трябва да се женят повече от два пъти и патриарх Висарион не утвърждава съюза на Иван Асен II и Ирина. Царят обаче осъжда на гибел патриарха и подписва стремежи брак.

Първият български княз след Освобождението на България Александър Батенберг остава в историята с любовните си похождения. В книгата „ Любовниците на властта. Хроника на скандалните изневери “ журналистът Иван Първанов споделя за любовния триъгълник, в който князът се забърква. Според клюките на един бал младата брачна половинка на застаряващия образован министър Георги Атанасович – Мария, непосредствено се предлага на княза. Батенберг очевидно остава удивен от пламенния й метод, тъй като година по-късно тя ражда близнаци – руси и светлооки като княза. Според историографа Михаил Топалов за 7-те години престой на Батенберг в България Мария забременява три пъти и всичките й деца наподобяват доста на княза.

Известен с множеството си случки е и Фердинанд. Иван Първанов написа, че прякорът на царя е Лисицата, тъй като той има голям брой любовници – съпруги, дъщери, даже прислужници на неговите министри, на политици и военни. Най-известната му доближена е брачната половинка на ген. Рачо Петров Султана. Тя се среща с Фердинанд на сватбата му с Мария Луиза и макар естеството на събитието царят незабавно демонстрира интерес към хубавицата. Рачо Петров изначало е срещу, само че след това като че ли става кьорав за обстановката. Разбира се, на избрана цена – два пъти е назначаван от царя за министър-председател. Но с изключение на Султана вечно обвързвана с Фердинанд остава и Мара Белчева, а той е познавач и на мъжката хубост.

Любовните трепети не подминават и комунистическите водачи, налагащи облик на морал и отдаденост единствено на концепцията. В „ Любовниците на властта “ са разкрити доста истории от живота на Георги Димитров, неразрешени от цензурата – по какъв начин като млад е изпъден пийнал от църква, за арогантното му държание и неуважение на управляващите и най-много за бурния му полов живот.

Изложена е даже теорията, че Димитров е оправдан на прословутия развой в Лайпциг не с блестящата си тирада, а единствено поради похожденията си. Оказва се, че той има изрично оправдание – в нощта на подпалването на Народното събрание е бил с жена. 27-годишната Ирма Рьослер се явява пред съда, с цел да отбрани огромния ухажор. Но тя е единствено една от многото. През годините доближените на Димитров прикриват истории за секретарки, съпруги на политици, млади девойки, зрели дами, българки, рускини, германки… Дори се приказва, че Димитров споделя една и съща държанка – Марта Дод – с Хитлер.

Сексуалните подвизи на Тодор Живков също са изцяло неразрешени за описване, само че сложни за прикриване, тъй като не са малко. Дори раждането на Живков е обвързвано с история за любовници. Според някои историци бъдещият държавен глава е противозаконен наследник на самия цар Борис III. И този наш цар имал десетки любовници – съпруги и дъщери на политици и военни, даже прислужници и камериерки. Смята се, че оставя голям брой противозаконни деца. Дали Живков носи отличителните външни белези на царската династия, е противоречиво, само че по любовни похождения наподобява на Борис III.Малко известни обстоятелства за брачната половинка на Тодор Живков: Д-р Мара Малеева го научила да се храни с нож и вилицаД-р Мара Малеева била ослепителен доктор, научила Бай Тошо да се храни с нож и вилица
Българите не знаят …Dec 7 2018vijti.com

Бела Чолакова

Инфо: 168 часа

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР