Асоциацията за защита на потребителите иска да се въведе задължително

...
Асоциацията за защита на потребителите иска да се въведе задължително
Коментари Харесай

Предлагат да се мери температурата на клиентите в ресторантите и кафенетата

Асоциацията за отбрана на потребителите желае да се вкара наложително мерене на температурата на клиентите в заведения за хранене, кафенета и заведения.

Те показват, че сега това не се прави от никой от обектите, а не е комплицирано за осъществяване.

За сметка на това, в хотелите, където това е наложителна мярка, не са зародили случаи на инфектирани.

" Собствениците на заведения за хранене и заведения би трябвало да слагат като приоритет опазване на здравето на своите клиенти. Тогава потребителите ще имат по-голямо доверие в тях ", показват от Асоциацията.

Друга значима мярка съгласно АЗП е спазването на разстояние от най-малко 1,5 метра сред масите в заведенията. До момента обаче това не е е прилагало добре в доста обекти, изключително в питейните заведения и нощните заведения.

От Асоциацията показват, че тоалетните също не се почистват и дезинфекцират постоянно и добре. По тази причина предлагат засилен надзор от страна на здравните управляващи.

" Според АЗП затварянето на заведенията за хранене, кафенетата и заведенията би трябвало да бъде последна мярка , защото естественият темп на живот би трябвало да бъде непокътнат, доколкото това е допустимо. Според тях при съблюдаване на нужното разстояние и при реализирането на постоянен надзор не е нужно заведенията за хранене, заведенията за хранене и кафетата да бъдат затваряни.

Те приканват и клиентите за отговорност и даже при дребни признаци да не посещават сходни обекти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР