Асоциацията на заведенията е в стачна готовност. Подготвят големи национални

...
Асоциацията на заведенията е в стачна готовност. Подготвят големи национални
Коментари Харесай

Алибегов: В стачна готовност сме

Асоциацията на заведенията е в протестна подготвеност. Подготвят огромни национални митинги от идната седмица, поради новата заповед на Здравното министерство. Това съобщи пред „ Хоризонт “ ръководителят на асоциацията Ричард Алибегов.

Освен подготвеност за митинги, асоциацията още през днешния ден ще апелира заповедта, съгласно която над 50% потенциал от заведенията може да има, единствено в случай че личният състав и клиентите са имунизирани, преболедували или с изработен до 72 часа PCR тест:

" Ние сме в протестна подготвеност. Прави се организация за идната седмица за национални митинги. Не разбирам за какво този човек, откакто целият бранш в туризма му желае оставката за явно несправяне със обстановката, той продължава да стои на министерския пост ", съобщи Ричард Алибегов. Той е срещу имунизацията на личния състав принудително. Това ще остави заведенията и без клиенти, разяснява още той.

Заповедта на здравния министър визира и чиновниците на администрациите. Те би трябвало да работят с до 50% от чиновниците си присъствено, а останалите ще са от отдалеченост. В столичния регион „ Триадица “ организацията е направена още от тази заран, сподели кметът Димитър Божилов:

" Има и проследимост кой чиновник по кое време физически си извършва отговорностите и по този метод в действителност ние направляваме и работата на чиновниците, които работят отдалечено ".

Останалите чиновници са с плаващо начало на работния ден сред 7:30 и 10:00 часа, с цел да се избегне скупчване.

Заповедта на министъра обгръща и присъствени образования и семинари, културни прояви, като кино и спектакъл, спортни надпревари с аудитория, визити на зали за спорт и СПА центрове, детски центрове с проведени занимания за деца, игрални зали и други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР