Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) изрази своята подкрепа

...
Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) изрази своята подкрепа
Коментари Харесай

АИКБ: Цифровата катастрофа с НАП е рецидив

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) изрази своята поддръжка за вицепремиера и ръководител на Съвета по киберсигурността – Марияна Николова по отношение на пагубното приключване на бази данни от Националната организация по приходите (НАП в декларация, публикувана до медиите.

" Ние приветстваме на първо място бързината и оперативността, с които госпожа Николова сложи на обсъждане нуждата от съответна реакция и на трите управляващи в страната. Подкрепяме и вярната оценка на Вицепремиера на станалото, която в доста връзки съответствува с нашата лична позиция по въпроса. Разбира се, непроменена наша позиция остава, че възможни промени в Наказателния кодекс следва да се вършат след задълбочен  разбор на обстоятелствата и оценка на въздействието ", гласи документът.

Посочва се още, че АИКБ приканва изпълнителната власт неотложно да изготви и да даде ход на осъществяването на проект за деяние за понижаване на вредата от случилото се и ръководство на произлизащите опасности.

" Ние не можем да не продължим да подсещаме, че „ цифровата злополука “ с Национална агенция за приходите е рецидив ", декларира асоциацията. Тя припомня, че пробивът  е пристигнал след предходни доста тревожни сривове на държавната цифрова политика, а точно проблемите с комерсиалния указател, прекосяването към електронни винетки и други

АИКБ остава на позицията си, че сходни „ цифрови произшествия “ ще продължат да стават и в бъдеще, в случай че не се реализира незабавна смяна в метода, по който работи страната с електронните данни на българските жители и българския бизнес.-->

От организацията упорстват за неотложен одит на IT сигурността във всички държавни институции при въвеждането на електронно ръководство, каквото трябваше от дълго време да е реалност.

АИКБ показва готовността си да спомага със своя експертен капацитет за осъществяване на всички задания, зародили към " явно доста тежкото положение на кибернетичната сигурност в държавната администрация ", гласи още публикуваният текст.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР