Асоциацията на игралната индустрия в България (АИИБ) представи последните тенденции

...
Асоциацията на игралната индустрия в България (АИИБ) представи последните тенденции
Коментари Харесай

АИИБ представи последните тенденции в игралната индустрия

Асоциацията на игралната промишленост в България (АИИБ) показа последните трендове в игралната промишленост в България и Европа и ролята на България като софтуерен хъб за водещи акции в хазартния бранш, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Ангел Ирибозов, ръководител на УС на АИИБ, акцентира, че смисъла на бранша за стопанската система е огромно. Той съобщи, че промишлеността е една от най-бързо разрастващите се и приходите в международен мащаб ще набъбнат до 700 милиарда $.


По отношение на българската стопанска система, Ирибозов сподели: " През 2022 година данъчните доходи са нарастнали с 36% - към 327 млн. лв.. Внесени са 286 млн. лв., което е възходящо равнище на данъчните доходи със 100% събираемост ".


" Регистрираните хазартно подвластни лица към 30 септември са 21 380 души. Всеки може да се записва като подвластен и тези лица нямат достъп до игралните зали ", разяснява той, като означи, че секторът подсигурява доста работни места, а България е софтуерен хъб за водещи международни компании, които са производители в този отрасъл и изключително в гейминга.

От своя страна доктор Йорг Хофман, старши сътрудник в адвокатската адвокатска фирма Melchers с огромен опит в игралната юридическа процедура, означи, че технологиите движат игралния бранш напред.


" Регулаторите, законодатели и политиците би трябвало да бъдат осведомени с софтуерните трендове. Важна е отбраната на потребителя и играча. Търсенето на мобилните игри е все по-голямо, изключително при младежите ", добави той.

Хофман съобщи, че ИИ и усъвършенстваната действителност имат все по-голямо значение. Преди се играеше във физически казина и зали. Днес обаче технологиите дефинират наклонността и усъвършенстват потребителското прекарване. ИИ също може да открива проблематично държание на играча и да му помогне да не се стига до такава степен ", сподели още Йорг Хофман. " София и България осъзнаха трендовете и имат отлична известност ", добави той.


Генералният секретар на Европейската асоциация за проучване на хазарта Питър Ремерс допусна, че основаването на Асоциация за отговорно залагане, каквато към този момент е направена в България, е пътят напред.

Специалистът в областта на хазартнито право Джема Буур прегледа проблемите пред рекламата в игралната промишленост.

" В доста страни на всички места има реклами на промишлеността и онлайн, и в градската среда. Темата се политизира доста мощно. Противниците ѝ се пробват да лимитират рекламата, само че това не е най-полезната мярка ", сподели Буур. Според нея цялостната възбрана може да помогне само на черния пазар, а посредством рекламата се укрепва конкуренцията в законния бранш.

Алексис Висени, съосновател на Unibo с опит в електронните спортове, означи развиването на ИИ и приноса на технологията за бранша. Той съобщи, че ИИ оказва помощ на уредниците и доставчиците да разработят артикул, който забавлява хората.

" В същото време ИИ може да предотврати злоупотреби ", добави той. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР