Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) категорично осъжда порнографския компромат, публикуван

...
Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) категорично осъжда порнографския компромат, публикуван
Коментари Харесай

АЕЖ обявява инициатива #БезПорноЖурналистика

Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) изрично осъжда порнографския компромат, оповестен от уеб страницата ПИК, и афишира самодейност, целяща да ограничи финансирането на сходен вид “журналистика”.

" Въпреки че политическите лица се употребяват с по-ниска степен на отбрана на персоналния живот, има граници, които не трябва да бъдат преминавани, а въпросният материал е надалеч оттатък тях. Той обаче визира освен политическа фигура, а лице, за което се твърди, че е обвързвано с него и което не е политическа или социална персона, т.е. употребява се с цялостна отбрана на неприкосновеността на персоналния живот ", се споделя в позиция на организацията, оповестена в събота.

Освен че цели да унижи и опозори съответни хора, действието е рисково за цялото общество защото въпросният материал, чиято достоверност е непроверена и съмнителна, е оповестен като компромат във връзка идните локални избори и има за цел да повлияе на предизборните настройки, означават от АЕЖ.

Оттам допълват, че в тази ситуация не е налице никакъв публичен интерес, който да може по какъвто и да е било метод да оправдае публикуването на изображенията.

Това надалеч не е първият случай на жестоко тъпчене на етичните и професионалните стандарти от страна на въпросното издание, ползващо се с благоволение на политици и представители на правосъдната власт, напомнят от АЕЖ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР