Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти настоява министъра на

...
Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти настоява министъра на
Коментари Харесай

Искат оставката на Ангелкова

Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници упорства министъра на туризма Николина Ангелкова да подаде оставка поради "липса на професионални пълномощия и административен потенциал за справяне със задълбочаващите се проблеми на българския туризъм ", заяви "Дневник ".

Според туроператорите данните за броя на непознатите туристи се преувеличават, националната туристическа реклама е лишена от стратегическа визия, туристическият маркетинг е безреден, липсват и маркетингови интензивности в мобилни формати и в обществени платформи.

Туроператорите настояват, че публичното мнение се манипулира систематично за същинското положение на входящия туризъм в България с неправилни данни за броя на задграничните туристи, надвишаващи доста действителния брой.

Те правят оценка положението на националния туристически портал http://www.bulgariatravel.org като пагубно и означават, че от началото на 2015 година той е без интензивност. Според организацията българската страна подкрепя рекламните акции на задгранични туроператори със свои средства, липсва бистрота в процедурата и критериите за избор на получателите на държавната помощ, нарушава се свободната конкуренция като задгранични стопански субекти се слагат в по-благоприятно състояние по отношение на българските туроператори.

Организацията се възмущава, че продължава да се бави неприемливо въвеждането на автоматизирана Единна система за туристическа информация ЕСТИ, от която се очакваше да стане основен инструмент в битката със сивата стопанска система.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР