Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти /АБТА/ проведе 21-та

...
Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти /АБТА/ проведе 21-та
Коментари Харесай

Годишна среща на АБТА „Четири сезона туризъм на преживяванията – Банско“

Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници /АБТА/ организира 21-та си годишна среща в Банско. Срещата беше под надпис „ Четири сезона туризъм на прекарванията – Банско “.

Тя бе открита от ръководителя на асоциацията Димитрина Горанова, зам. министъра на туризма Ирена Георгиева, кмета на Банско Иван Кадев и ръководителя на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.

При откриването на форума зам.министърът на туризма Ирена Георгиева подчертава върху проблемите и провокациите в бранша – неналичието на предвидимост, непрестанно повишаващите се цени и дефицит на човешки запаси в туризма при започване на летния сезон, и показа подхванатите ограничения за превъзмогване на компликациите.

Димитрина Горанова уточни, че неслучайно са приели поканата на Банско да е хазаин на годишната среща, защото концепцията, за която АБТТА работи, е насърчаване на резистентен туризъм през всички сезони и за всички типове туризъм. „ Банско има невероятни предпоставки тези типове туризъм да бъдат развити. Трябва малко да се промени тактиката, градът е към този момент доста добре прочут освен в България, само че и по света като една добра ски дестинация “, сподели тя и добави, че Банско има неповторими дадености, с които да притегля туристи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР