Асоциация за развитие на София, Столична община, Каритас София и

...
Асоциация за развитие на София, Столична община, Каритас София и
Коментари Харесай

Награди за отговорни работодатели на бежанци и мигранти 2021

Асоциация за развиване на София, Столична община, Каритас София и представителството на ВКБООН в България връчиха първите награди за виновни работодатели на бежанци и мигранти през днешния ден, 17 декември, в СофияЛаб.18 декември, е интернационалния ден на мигранта - на тази дата през 1990 година Организация на обединените нации приема Международната спогодба за отбрана на правата на работниците-мигранти и на членовете на техните фамилии. По този мотив премиите целят да отличат компании, които назначават и задържат мигранти в екипите си, да им дадат публично самопризнание за поощряване на многообразието и включването на работното място и да разпространяват положителните практики за професионално развиване на всеки.

“София постоянно се е стремяла да бъде град, който е отворен към културените многообразия, уменията да живеем дружно, да водим града си към разцвет. Вие сте хората, които с професионалните умения и със сърцата си давате опция на мигрантите, които са примудени да търсят дом на друго място. В живота е доста значимо да се живее с достолепие, а работата и заетостта са достолепие “, сподели Малина Едрева от Столичния общински съвет.

„ Наемането на хора в уязвима обстановка е висша форма на отговорност – от една страна към самите тях и от друга към локалната общественост. Адмирации към всички работодатели, които поемат съзнателно тази отговорност! “, добави Цветомир Думанов от Каритас София.

Наградите са и част от активността на новото Бюро за информация и услуги за задгранични жители, което се сътвори и проработи от октомври тази година с общите старания на Следствен отдел към окръжна прокуратура, АРС, БЧК, с поддръжката на Пазари Запад и ВКБООН, съфинансирано от Европейски Съюз посредством Фонд Убежище, миграция и интеграция по план Свързване.

“Благодарности на Столична община, Асоциация за развиване на София и Каритас за съдействието и партньорството, тъй като развитията, които виждаме в София през последните години, са вероятни с помощта на това, че работим дружно. ”, посочи Петя Ковачева от ВКБООН.

КНСБ, БТПП, членовете на Работната група по интеграция събираханоминации, а организациите-инициатори избраха и спечелилите в 5 категории – области, изключително съответстващи за сполучливата интеграция на задграничните жители. Победителите през 2021 година имат значителен принос да понижат бариерите пред мигрантите на трудовия пазар и да подкрепят интеграцията и разбирателството в общността на София и покрайнините й.

В категория резистентен ангажимент към служители-мигранти бе отличена компанията „ Конвой-Уорлд “ АД, водещ производител и дистрибутор на артикули за бита с индустриална база в региона на Нови Искър. Фирмата към този момент повече от 5 години наема търсещи протекция и получили статут жители на трети страни. Освен по този начин нужната работа, като обществен виновен шеф Конвой дава адрес, жилищно настаняване и цялостна поддръжка с други нужни услуги като записване в детска градина, персонален доктор и други В момента в Конвой работят 4 чиновници от Сирия и Пакистан.

В категория зелени работни места за жители на трети страни премията получи „ Франсизкуп “ - сдружение, което се занимава с преработване на стартери и алтернатори и тяхната продажба в страната и чужбина. В момента във Францизкупработят 3 момчета от Афганистан, които имаха шанса да получат своята първа работа в компанията. Фирмата ги предлага и гратис жилищно настаняване.

В категория „ шеф с отношение към майките и дамите “ премията получи ЕйнджълБейби ООД, компания за дрешки за деца от 0-4 години и текстил за детската стая. Тази година ЕйнджълБейби ООД нае 3 дами от Афганистан и Йемен и е в очакване на откриване на още 2 работни позиции за уязвими дами, като обявиха предпочитание да наемат и квалифицирани мъже.

В категория „ съчетаване на работа и учене “ победи Ортотех ООД,най-големият български производител на ортопедични медицинскиизделия. В момента в Ортотех работят 2 момчета от Афганистан, на който им се дава освен образование на работното място, само че и опция да съвместяват работния развой с курсовете по български език.

В категория „ работа в екип “ оценката отиде при ТераСтоун, българска компания с предмет на активност импорт, дистрибуция и директна продажба на гранитогрес, подова керамика, хигиеничен фаянс, механически мрамор и гранит. В ТераСтоун работят 3 души от Сирия, които получиха цялостна поддръжка и приемане от екипа. И осъществиха сполучливото им включване като равностойни сътрудници в един по-добър работещ екип.

“Благодаря за тази премия. Аз споделих тази вест с сътрудниците и те са доста щастливи, че по подобен метод се връща положителна противоположна връзка към нас ”, съобщи Георги Гюров от Ортотех.

 
Одобрени са средствата на Следствен отдел към окръжна прокуратура за ръководство на отпадъците за 2022 година
Председателят на комисията по финанси Стефан Марков, даде учредения за утвърждението на препоръчаните средства. „ На първо място, иск...
Прочети повече
„ България има потребност от попълнения в фрагментите - от младежи, които да се приобщават и социализират. По този метод развиваме българската стопанска система и страната просперира. “ – Кирил Ангелов, Францизкуп ЕООД

 

 

Многонационалният план „ СВЪРЗВАНЕ - Инициатива за интеграция посредством свързване на градовете “(CONNECTION) е съфинансиран от Фонд „ Убежище, миграция и интеграция “ на Европейски Съюз.

 
Пиратки и фойерверки в София - единствено на Нова година или след позволение от кмета
Столична община лимитира потреблението на пиротехника. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. По думит...
Прочети повече
 

 

 

 

 

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР