Асото в колодата - Джъд Тръмп, спечели титлата от тазгодишното

...
Асото в колодата - Джъд Тръмп, спечели титлата от тазгодишното
Коментари Харесай

Джъд Тръмп ликува на снукър Мастърс, след като надви в трилър Марк Уилямс

Асото в колодата - Джъд Тръмп, завоюва купата от тазгодишното издание на снукур " Мастърс " и стана едвам 11-ият състезател в историята на джентълменския спорт, вдигал най-престижната купа отвън ранкинг системата повече от един път. На финала в митичната зала " Александра Палас " в Лондон 33-годишният англичанин надви над уелския деец Марк Уилямс с 10:8 фрейма.

Джъд почна мощно, тъй като изгуби първата партия, само че след това се възползва от много непредизвикани неточности на Марк и записа четири следващи фрейма, които бяха фрагментарни. Уилямс се върна в мача и след първите 8 партии изоставаше единствено с 3:5. В доиграването уелсецът даже обърна и поведе при 7:6 фрейма. После имаше отличен късмет да дръпне с 2 фрейма разлика, само че още веднъж позволи обикновени топки и даде късмет на своя по-млад противник. В последна сметка се стигна до 8:8, след което Джъд съумя да затвори срещата и да взриви така и така екзалтираните си почитатели в залата като затвори Мастърса със сенчъри брейк от 126 точки.

За Асото това е втори бистър трофей " Пол Хънтър " след 2019 година и той се причисли към елитна група, включваща до момента единствено десетима мъже. С по две оценки са още Алекс Хигинс, Джон Хигинс, Нийл Робъртсън и самият Марк Уилямс. По три имат Клиф Торбърн, Стив Дейвис, Марк Селби и самият Пол Хънтър. А с повече са единствено легендите Рони О`Съливан (7) и Стивън Хендри (6).

" Това е по-специално, в сравнение с през 2019 година, тъй като е първият шампионат от Тройната корона, който спечелвам два пъти - показа Тръмп, който също по този начин има международната купа от 2019 година и тази от UK Championship през 2011 година - Всички ме бяха отписали, прочетох доста неща за това по какъв начин най-хубавите ми дни са зад тила ми. Така че е необикновено, че съумях да победя някого толкоз добър като Марк. Имам още доста време и се надявам с дългоденствие като неговото да продължа да спечелвам тези шампионати. "

От своя страна Уилямс, който на 21 март ще навърши 48 година, пропусна опцията да стане най-възрастният първенец в Тройната корона.

" Беше страховит мач и страхотна конкуренция, а публиката беше невероятна - съобщи Уелската машина за вкарване. - Играх добре и пробвах всичко допустимо. Имах няколко шанса да поведа с 8:6, само че не беше елементарно. Обичам всяка минута тук, просто не съумях да пресека линията. Няколко удара тук-таме направиха разликата. Джъд завоюва шампионата, без да покаже доста добра игра, което демонстрира в действителност какъв брой добър е той. Наслаждавах се на момента даже когато го гледах по какъв начин разчиства в последния фрейм, тъй като в никакъв случай не знаеш какъв брой пъти още ще си тук. Стискам палци да се върна следващата година. "

Заедно с красивата купа Тръмп получи и шампионския чек за 250 000 паунда. За Уилямс пък остана утешителната премия от 100 000 паунда. Двамата прибавиха към сметките си и по 5000 паунда от 15-хилядния бонус за максимален брейк в шампионата, защото приключиха отпред в класацията с по 143. Толкова в хода на надпреварата реализира и дебютантът Хосеин Вафаей, който получи последната 1/3 от джакпота.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР