Асфалтът е силно износен, а завоят, след който автобус се

...
Асфалтът е силно износен, а завоят, след който автобус се
Коментари Харесай

Рали състезател там, където загинаха 17: Опасен завой и износен път

Асфалтът е мощно изхабен, а завоят, след който рейс се обърна в дере, в следствие, на което починаха 17 души, е доста рисков. Това разяснява пред NOVA Григор Григоров, един от най-хубавите настоящи рали състезатели в България сега с голям брой триумфи и извоювани купи.

Той ревизира пътната настилка и разяснява заплахите, които крие съдбовният сектор от пътя сред София и Своге.

Състезателят е безапелационен, че завоят е доста подъл и елементарно може да се стигне до тежък случай, изключително при сложни метеорологични условия, каквито са били в събота по време на злополуката.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

„ Завоят самичък по себе си е доста рисков - имаме втурване, най-вероятно освен това време се е стичала река през двете платна. Също по този начин е с мантинела, изнесена съвсем на платното. Ако беше двойна или тройна, можеше да се спасят човешки животи”, счита Григоров.

Рали състезателят обърна особено внимание и на асфалтовата настилка. По думите му пътният сектор видимо наподобява в положително положение, само че прави усещане, че асфалтът е много изхабен. Отводняване също липсва на доста места.

„ Категорично доста ниско сцепление. Забелязва се – можеш да видиш или да докоснеш асфалта, по какъв начин няма безусловно никакъв релеф. Той е съвсем равен. Съответно, когато завали пороен дъжд, той отмива маслото и течностите, разлети от колите и става един доста тъничък и хлъзгав филм”, акцентира Григоров.

Само на 300 м преди съдбовния завой има различен, даже по-опасен – без мантинела, а пропастта край платното е дълбока над 100 метра. Единственото предизвестие е червенобял бордюр.

„ Искам да насочва апел към всички водачи да бъдат по-внимателни на пътя”, сподели Григоров.

Ден на народен печал поради нещастието в Искърското дефиле

Прокуратурата проверява: Превоазвач, лидер, път

Коланите в рейсовете - по кое време ще има

Експерти за грешките край Своге

Нанков: Държавата ще си търси правата по правосъден път за нещастието край Своге

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР