Асеновградското с. Нареченски бани отпразнува 132 години от създаването на

...
Асеновградското с. Нареченски бани отпразнува 132 години от създаването на
Коментари Харесай

Асеновградското с. Нареченски бани отбеляза 132 години курортна дейност

Асеновградското с. Нареченски бани отпразнува 132 години от основаването на курорта. Празникът стартира с водосвет и курбан за здраве в параклиса " Св. св. Козма и Дамян ".
 
Вечерта годишнината беше маркирана тържествени с празничен театър на надарените деца от Музикална школа " Родолюбие ", с началник Ина Паришева и професионалните танцьори от танцова групировка " Везеница " (от Асеновград, Пловдив и Нареченски бани). Празникът приключи с национално забавление, поднесено особено от орк. " ПИМ ".
 
 Асеновградското с. Нареченски бани отпразнува 132 години от основаването на курорта Асеновградското с. Нареченски бани отпразнува 132 години от основаването на курорта Източник: Община Асеновград
Официален посетител на събитието бе зам.-кметът на Асеновград Петър Петров. От името на кмета на общината доктор Христо Грудев, той връчи приветствен адрес във връзка 132 години курорт Нареченски бани:
 
" Уважаеми господин Бакалски,
Скъпи поданици и посетители на с. Нареченски бани,
 
Приемете моите най-сърдечни поздравления във връзка Празника на курорта - 132 години курорт Нареченски бани. Вярвам, че Нареченски бани има още доста капацитет, който да развиваме дружно, тъй като и туризмът, и балнеолечението, като наша визитна картичка, зависят от напъните на всеки един от нас - домакините. Да бъдем гостоприемни, усмихнати, да пазим реда и чистотата. Да опазваме съграденото, да развиваме услугите, които предлагаме - това е дело на всички. За да пребъде Нареченски бани, с цел да оставим почтено завещание на децата ни. На всички, свързани професионално и персонално с един от най-известните ни балнеолечебни курорти в България, поисквам здраве, жизнен дух, възторг и воля, с които да отстоявате провокациите на бранша. Честит празник! "
 
Кметът на обитаемото място Димитър Бакалски също се обърна към присъстващите. " Гордеем се с нашето красиво курортно село, свито като орлово гнездо измежду родопските чукари. То е нашата пътеводна звезда, тъй като от родния край потегля и познанието ни за света. А без родова памет не може да съществува същинско родолюбие.
 
 Асеновградското с. Нареченски бани отпразнува 132 години от основаването на курорта Асеновградското с. Нареченски бани отпразнува 132 години от основаването на курорта Източник: Община Асеновград
На 01.07.1891 година е открита първата баня. Тя е била издигната с дружните старания на локалното население от селата Косово и Наречен и по самодейност на Костадин Златанов - кмет на с. Хвойна тогава. Без това родолюбиво дело, ние през днешния ден нямаше да изпитаме заслужена горделивост, че селото ни е един от най-известните балнеолечебни курорти в България с неповторима и лековита минерална вода. Вярвам, че курортът ни ще се развива и отсега нататък и ще се трансформира в оазис на здраве, положително място за отмора, лекуване и живот ", сподели в словото си Бакалски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР