Асеновградчанин постави бариера за ползване на паркоместа върху общински парцел.

...
Асеновградчанин постави бариера за ползване на паркоместа върху общински парцел.
Коментари Харесай

Направил ли си е частен паркинг асеновградчанин без да има право?

Асеновградчанин сложи преграда за прилагане на паркоместа върху общински имот. За обстановката сигнализира нашият четец Бойко Стоянов. Той е един от пострадалите, който не може да паркира автомобила си в зоната към този момент месеци наред.
Стоянов споделя, че съседът му Иван Чешмеджиев е показал безчинство във връзка с общинска благосъстоятелност. Преди време, мъжът е бил един от притежателите в общата кооперация, намираща се на улица " Цар Освободител " №4 в Асеновград. Заради непогасени заеми, банката му е отчуждила всички парцели, които е имал, и към днешна дата той е наемател в същата постройка. Чешмеджиев е възприел това общинско пространство като свое и дълги години непринудено се е грижел за него и го е облагородявал. Един ден решил да сложи преграда, с цел да може да го употребява единствено той и хората, които получат позволение от него. От част от останалите се опитал да взима такса за престой на автомобил.

След като почнали проблемите с Иван Чешмеджиев, Бойко Стоянов и други съседи от кооперацията подали тъжба до община Асеновград, с молба бариерата да бъде отстранена. Администрацията в града направила инспекция и открила, че фактически парцелът е общински и устройството е сложено нелегално. След инспекцията, на Чешмеджиев е даден 7-дневен период, в който той непринудено би трябвало да отстрани оборудването. Изтече ли този интервал, следва наложително премахване на бариерата. Мъжът, обаче, е премахнал единствено преносимата част. По думите на Бойко Стоянов, не е извършен задоволителен надзор върху осъществяването на рекомендацията, от страна на общината, и по тази причина след известно време, бариерата е сложена още веднъж. По-късно стана ясно, че Иван дружно с един от притежателите в кооперацията и ползватели на офиси в нея, заплащат по 36 лв. месечно за прилагане на паркоместа. С други думи, откакто си заплащат, непрекъснато имат право да пазят местата за паркиране и да не позволяват други коли.
Казусът тук идва от обстоятелството, че в общинската Наредба, касаеща паркирането, не е упоменато времетраене или часова зона, след приключването на която местата могат да се употребяват свободно от други жители. От Дейност „ Инспекторат, паркинги и гаражи “ към община Асеновград също не можаха да дадат отговор за съответно време на прилагане на паркоместата от хората, заплащащи за тях. Именно тази изчезнала уговорка е факторът, поради който „ щом не е неразрешено, значи е позволено " 24 часа местата да бъдат блокирани за паркиране от други жители. След повторното слагане на бариерата, от пострадалите е подадена втора тъжба до община Асеновград, на която към момента се чака отговор и реакция.
От пресцентъра на градската администрация разясниха за Actualno.com, че към момента комисия не е направила инспекция по случая. Едва след инспекцията, общината ще излезе със мнение по казуса. Екипът ни ще продължи да следи случая и ще ви осведоми навреме.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР