Асеновградчани събират хранителни продукти за нуждаещи се. Десетки хора вече

...
Асеновградчани събират хранителни продукти за нуждаещи се. Десетки хора вече
Коментари Харесай

Асеновградчани събират продукти за коледна вечеря на пенсионери в нужда

Асеновградчани събират хранителни артикули за нуждаещи се. Десетки хора към този момент са се включили към хуманното начинание с зов: Да се подари топла и вкусна вечеря и вяра за най-светлите празници.

В момента в Градската библиотека „ Паисий Хилендарски” се събират хранителни артикули от първа нужда, които ще бъдат дарени на 21 декември на хора в затруднено състояние. Всеки работен ден от 8.00 до 17.00 ч там има човек, който приема и разказва всичко получено.

„ Не забравяйте да запишете и хората в потребност, за които се сещате, наред с техните адрес и телефон, с цел да можем в уречения ден да им доставим продуктите”, приканват уредниците.

Инициативата „ Бъди човек. Подари коледна вечеря само че човек в нужда” се организира за поредна година в цялата страна. Според извършени до момента анкети и отзиви 70% от участващите в самодейността познават небогати пенсионери, на които биха желали да оказват помощ. Затова би могло авансово да се поговори с тях, с цел да се реши от какво най-вече имат потребност.

Обикновено подаръкът включва най-необходимото като пакет храна (например брашно, олио, захар, консерви, пиле, леща, фасул и др.), а при опция може да се добави и една топла вечеря.

Според 60% от интервюираните възрастни хора пък най-приятната им изненада би била някой да ги попита по какъв начин са и да им посвети минутка внимание.

„ Дълбоко имаме вяра, че измежду народа ни има голямо болшинство от хора с положителни души, с схващане и положително отношение към другите и главно към по-слабите. Просто би трябвало някой да даде образеца и добротата ще тръгне измежду нас и ще се разпростре като лавина”, споделят уредниците на самодейността.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР