Асеновградчани с нова мисия. Граждани са се амбицирали и организират

...
Асеновградчани с нова мисия. Граждани са се амбицирали и организират
Коментари Харесай

Асеновград с нова мисия - организират масово почистване на гробищните паркове в града

Асеновградчани с нова задача. Граждани са се амбицирали и провеждат всеобщо разчистване на гробищните паркове в града. " Време е да стартираме новата година с нещо положително и благородно. Ако желаеме да живеем в непорочност, може би, би трябвало да се вземем в ръце и да поемем самодейност ", изясняват уредниците. Посещавайки гробищния парк в Асеновград преди няколко дни основателят на идеята Жаклин Планич е осъзнала, че околните й почиват измежду голям брой боклуци и обрасла растителност.
Тогава се е родила концепцията да провежда свои другари, познати и непознати и по този начин да се отдаде уважи паметта на умрелите. И когато посещаващите гробищните паркове на Асеновград отидат там да не се усещат като че ли влизат в бунище. " Жално е да оставим душите на хората, дали доста на града и страната ни в такава тъжна реалност ", споделя Жаклин.
Целта на самодейността е да се съберат отпадъците в общите пътеки и към гробовете. А почистването на гробищните паркове да се трансформира в табиет за асеновгрдачани. Организаторите имат намерение да потърсят поддръжка и от община Асеновград, като молбата им ще е градската администрация да обезпечи извозването на събраните боклуци. Чувалите за задачата ще бъдат обезпечени от организационния комитет. А искащите да се включат би трябвало да си носят единствено ръкавици. Масовото разчистване ще се организира тази събота (11.01.20 г.) от 10:00 ч. до 11:00 ч. Срещата на участниците е позиционирана при входа на двата гробищни парка в Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР