Асеновград отново е под вода. Пороен дъжд, изсипал се в

...
Асеновград отново е под вода. Пороен дъжд, изсипал се в
Коментари Харесай

Дърво падна от бурята в Асеновград, свлачище почти затвори пътя за Смолян

Асеновград още веднъж е под вода. Пороен дъжд, изсипал се в продължение на към три часа, заля улици, тротоари, градинки. Заваляха и фотосите и видеата в обществените мрежи. Закъсали коли задръстиха съществени пътни артерии. Паднало върху кола дърво в региона на кръстовището на бул. " България " с квартал " Запад " на косъм се размина без жертви и потърпевши. Предприети са ограничения по обезопасяване и почистване на терена.
В дежурната на асеновградска община са постъпили сигнали и за няколко наводнени приземни етажа. А свлачище затрупа едната пътна лента от платното за придвижване на пътя сред Асеновград и Смолян. Състоянието на улиците, които чакат ремонт след бедственото състояние в първите дни на юни тази година, очевидно от ден на ден се утежнява. Една от тях е " Йордан Йовков " в квартал " Долни Воден ". Там водата си минава напълно умерено, като в коритото на буйна река. Хората се оплакват, че не могат да заспят умерено към този момент доста вечери поред, тъй като се опасяват от наводнение.
Припомняме, че с цел да бъде осъществен ремонт на улиците, наранени от поройния дъжд на 03.06.19 година, община Асеновград отдели близо 200 000 лв. от бюджета си, с решение на Общинския съвет в града. Предстои пускане на действителната работа по засегнатите сектори. А при положение, че Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне утвърди настояването за финансиране на ремонтните действия, средствата ще бъдат още веднъж овъзмездени към бюджета на общината.
Част от асеновградчани одобриха днешната обстановка с закачлив звук, като предложиха за продажба кану и цялостна екипировка за гмуркане на преференциална цена. Улици, гаражи, входове на стълбища и приземни етажи на здания в Асеновград се наводняват не за първи път. Всеки малко по-обилен дъжд води до нови провали и градът наподобява като след мощно земетресение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР