Асеновград. Бачковският манастир развива аграрен туризъм с бързи темпове. Това

...
Асеновград. Бачковският манастир развива аграрен туризъм с бързи темпове. Това
Коментари Харесай

Архимандрит Симон, игумен на Бачковския манастир: Развиваме аграрен туризъм с бързи темпове, обителта се рекламира на туристите по всички възможни канали

Асеновград. Бачковският манастир развива поземлен туризъм с бързи темпове. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив архимандрит Симон, свещеник на Бачковската обител. По думите му Бачковският манастир поддържа стопанство, в което се отглежда биопродукция. „ В момента имаме опция даже да произвеждаме лично сирене и други артикули, с които се самоиздържаме. Туристите, които посещават манастира,опитват от тези храни и гозби. Тази година ще обърнем още повече внимание на този зараждащ се и ставащ все по-модерен в Европа поземлен туризъм “, сподели отец Симон.
По думите му управлението на Бачковския манастир работи все по-активно по посока на развиване на обителта като привлекателна дестинация за туристите и я популяризира по всички вероятни канали. „ Предвиждаме среща по този въпрос с Националното съдружие на общините в България в края на месец октомври или при започване на ноември. След това считаме да се срещнем с министъра на туризма Николина Ангелкова или неин заместител. Идеята ни е от всеки завършек на света да е допустимо да се научи, т.е. - да се чуе и прочете за Бачковския манастир “, разяснява игуменът.
Отец Симон уточни, че уеб сайтът на манастира е забележим, както във всички страни-членки на Европейския съюз, по този начин и в страните от Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие. „ Плюс това, ние поддържаме непрекъснат контакт с всички посланици в България, имащи интерес, изключително от източните страни, като Китай, Япония, Узбекистан, Азербайджан. Тези страни, които имат представители тук, изпитват много сериозен интерес и като любознание. Срещайки се по приеми на посолствата, ние поддържаме по-тесни персонални контакти. Ще ги възстановим с началото на новата църковна година, т.е., от 1 септември нататък, когато дипломатите се завръщат от летните си отпуски. Тогава ще организираме публични визити в посолствата и в манастира, с цел да забележим какво още може да се направи за популяризирането на Бачковския манастир. Японското държавно управление има лични стратегии за подкрепяне и развиване на манастирите, Китай също прави стъпки в тази посока. В момента с белоруското посолство водим дейни договаряния да ни спомагат за нов трактор, подарък от тях за нашето стопанство. Опитваме се да „ водиме война “ и да наложим на всички места по света името „ Бачковски манастир “, уточни архимандрит Симон.
Той добави, че все още уеб сайтът на манастира е наличен на български и британски език, като се работи също върху френска и испанска версия.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР