Асен Василев възражда идеята за сливане на НАП с Агенция

...
Асен Василев възражда идеята за сливане на НАП с Агенция
Коментари Харесай

Вечерни новини: Още две соларни централи като балансиращи мощности; Нов комплекс от къщи край София

Асен Василев възражда концепцията за обединение на Национална агенция за приходите с Агенция „ Митници “
Финансовият министър Асен Василев стартира работа по сливането на Националната организация за приходите (НАП) и Агенция „ Митници “. Идеята е двете приходни звена да се обединят в „ Единна приходна организация “. Министърът оправда предлагането си с хипотетичното влизане на България в Шенген.
Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 3 “ към този момент ще работи единствено понякога
От 21 февруари американският Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ ще работи единствено в дните, когато борсовата цена на тока надвишава разноските за производството му. Това разгласи изпълнителният шеф на централата Васил Щонов.
ЕСО записва още две слънчеви централи като балансиращи мощности
Електроенергийният систематичен оператор (ЕСО) записва още две слънчеви централи като балансиращи системата мощности. Това обявиха от оператора пред Economic.bg, откакто преди месец бе регистриран първият ВЕИ производител (ФЕЦ „ Разлог “ с обща конфигурирана мощ от 28 MW) като снабдител на балансиращи услуги за ръчно вторично контролиране на честотата и обменните мощности.
Още 1500 МW слънчеви мощности се причисляват към мрежата през 2024 година
Нови до 1500 MW мощности от слънчеви централи ще бъдат присъединени към мрежата тази година, с което общият конфигуриран потенциал ще доближи 4500 MW. Това сподели Димитър Зарчев, шеф на Централно диспечерско ръководство на Електроенергийният систематичен оператор (ЕСО) по време на енергийния конгрес, проведен от „ Капитал “ – Energy summit 2024.
„ Стъпка напред към съгласуваност “: Тунел „ Железница “ е отворен за придвижване (галерия)
Емблематичният тунел „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “ най-сетне се пуска напълно за придвижване. На публична гала районният министър Андрей Цеков връчи удостоверението за прилагане на ръководителя на Агенция " Пътна инфраструктура " Ясен Йорданов. Официалната част мина със словесна престрелка сред ръководещите в лицето на премиера Николай Денков и ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.
Нов комплекс от къщи следва да бъде построен край Божурище
Нов жилищен комплекс с 29 еднофамилни къщи следва да бъде издигнат в село Гурмазово, община Божурище. Това видя Economic.bg в регистъра на Регионалната ревизия по околна среда и водите.
„ Изкривяването “ на телеком пазара: Могат ли виртуалните оператори да решат казуса?
Конкуренцията на българския телекомуникационен пазар лека-полека отслабва на фона на окрупняването на бранша и неналичието на пълноценна регулаторна активност. Този тренд намира изражение както в следващата индексация на цените от страна трите мобилни оператора, по този начин и да вземем за пример в фрапантния срив на България в класацията за най-бърз закрепен интернет в света. Този неподходящо изглеждащ бизнес климат описаха от Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори (БАБТО) по време на конференция
А1 разгласи по какъв начин ще индексира таксите и даде обещание промени в договорните условия
А1 ще индексира месечните такси със средногодишния Индекс на потребителските цени на Национален статистически институт, който е в размер на 9.5%. Промяната влиза в действие от 1 март, оповестиха от компанията. Наред с повишението на цените, от оператора дадоха обещание бонуси и промени в договорните условия в интерес на клиентите.
Близо 500 учебни заведения ще имат нов или ремонтиран физкултурен салон до 2027 година
В 496 учебни заведения в страната ще бъдат построени нови физкултурни салони и спортни площадки, или съществуващите ще се ремонтират и обновят напълно. Това ще стане по Програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения на Министерството на образованието и науката. Програмата е с бюджет от 240 млн. лева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР